Borac "pali motore" 10. januara: Glavni dio priprema u Turskoj, već zakazana dva meča

Protivnici Arsenal Tula i Dinipro

Borac "pali motore" 10. januara: Glavni dio priprema u Turskoj, već zakazana dva meča

A. Beganović

Fudbaleri Borca su nakon posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva u kojem su savladali Slobodu (3:1) otišli na zasluženi odmor, a čelnivi kluba u saradnjii sa stručnim štabom već su sklopili plan zimskih priprema.

Banjolučani će "motore upaliti" 10. januara, a dva dana prije toga proći će redovne ljekarske preglede. Prvi dio priprema, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, odradit će u Banjoj Luci, a onaj glavni u Turskoj. Potvrdio je to za SportSport.ba i Bogoljub Zeljković, potpredsjednik Upravnog odbora Velikana iz Platonove.

"Pripreme počinju 10. januara, prije toga biće obavljeni liječnički pregledi da bi se od prozivke moglo početi sa radom. Planirano je da prvi dio priprema odradimo u Banjoj Luci, ako vremenski uslovi ne budu povoljni, onda ćemo vjerovatno otići na mini pripreme. Kako sada stvari stoje, u Trebinje. Nakon toga slijedi odlazak u Tursku i to 27. januara i tamo ćemo ostati do 13. februara", istakao je Zeljković za SportSport.ba.

Prije dolaska u Tursku aktuelni prvak naše zemlje odigrat će jedan prijateljski susret, a u Turskoj je planirano odigravanje pet prijateljskih mečeva s tim što su već sada poznata dva protivnika.

"Prije odlaska u Tursku odigrat ćemo jedan prijateljski susret, vjerovatno protiv Slobode iz Novog Grada ili Krupe. Sve zavisi od toga kada će ove ekipe početi s pripremama jer Prva liga Republike Srpske počinje kasnije od šampionata Bosne i Hercegovine. U Turskoj ćemo najvjerovatnije odigrati pet mečeva s tim što smo već dogovorili susret sa Arsenal Tulom, članom elitnog ranga Rusije i 12. februara sa Dniprom, trenutno trećeplasiranom ekipom ukrajinskog prvenstva. Nakon povratka iz Turske odigrat ćemo i takozvanu generalku", ističe Zeljković.

Sa kojim igračkim kadrom će Borac krenuti u pripreme za drugi dio sezone, odnosno da li će biti odlazaka, znat će se do kraja sedmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ugovor jedino ističe Zakariću, ali obavili smo razgovor sa njim i ponudili smo mu novi ugovor. Zakarić je bio jedan od naših najboljih igrača i sigurno je da postoji interes za njegovim uslugama. Njegova želja je da ode u inostranstvo. Dogovorili smo da do 10. januara dobijemo odgovor da li ostaje član Borca ili ide. Što se tiče ostalih igrača, šef struke je napravio analizu i u naredna tri dana ćemo imati više informacija jer moramo prvo obaviti razgovore sa igračima nakon kojih ćemo znati njihove statuse", zaključio je Zeljković.

Podsjetimo, iza Borca je najuspješnija godina u historiji. Osvojena je titula prvaka naše zemlje, igrao je Borac u finalu Kupa i u Evropi, a trenutno se nalazi na trećoj poziciji premijerligaške tabele.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
vodi li Zelkovic u Tursku na pripreme i Gigovica,Grbica,Njegomirovica,Sabriju,Cazinskog ljepotana i ostale "djelioce pravde"odigrali su super ove sezone za Borac ,ja vjerujem da racunaju na njih i na proljece ;)
1 2
Siki_sa
Borac je postao najodvratniji klub,
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije