Nogometaši Borca nakon zajedničkog ručka na pauzi, prozivka 10. januara
FOTO: FK Borac

Najavljeno dovođenje pojačanja

Nogometaši Borca nakon zajedničkog ručka na pauzi, prozivka 10. januara

Samir Mlaćo
Pobjedom nad Slobodom nogometaši Borca otišli su na zimsku pauzu.

Banjalučani su trećeplasirani i mogu biti zadovoljni, a održan je i zajednički ručak igrača, Uprave, i stručnog štaba.

“Bili smo šampioni, igrali smo Ligu šampiona, za nas dosta uspješno, igrali smo i finale Kupa BiH. U ovoj novoj polusezoni normalno da imamo iste ciljeve kao što je to bilo i prošle godine, a to je izlazak u Evropu. Svjesni smo da u ovoj sezoni ne možemo da budemo prvi, ekipa Zrinjskog je igrala odlično, napravili su veliku razliku, tako da nama ostaje borba za drugo mjesto i osvajanje Kupa BiH i nadam se da je to jedna realnost i da možemo da ostvarimo do kraja sezone“, kazao je predsjednik Borca, Stojan Malbašić.

“U ovoj godini smo uspjeli da vratimo titulu u Banjaluku nakon deset godina, što je sigurno jedan veliki rezultat. Nakon toga smo igrali u Ligi šampiona, Ligi konferencija, a onda je krenula i ova nova sezona. Možemo da kažemo da je bila dosta turbulentna, ali na kraju smo treći, a ono čime smo takođe zadovoljni jeste da smo se plasirali u četvrtfinale Kupa BiH i polufinale Kupa Dr Milan Jelić. Sigurno ćemo da ciljamo ta dva trofeja, a što se tiče prvenstva, nije da se predajemo, ali 18 bodova je velika prednost i nastojaćemo da budemo drugi na tabeli“, riječi su potpredsjednika Banjalučana Bogoljuba Zeljkovića.

Trener Miljanović najavio je pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Svakako da prvo treba da sagledamo situaciju oko igračkog kadra, da vidimo šta nam treba, gdje da se pojačamo i da se mirne glave donesu odluke. Sve zavisi od igrača koji su tu trenutno i od igrača koji možda više neće biti tu. Prvo moramo to da vidimo, ko će da ostane, ko će da ide, nakon toga će da se donesu određene odluke. Vidi se da nam određeni kvalitet fali da bismo apsolutno napali sami vrh tabele, a kada se sumira ovaj dio sezone, može da se kaže da su ovi momci to dobro odradili, da tu ima kapaciteta i za poboljšanje i za popravak kod dosta igrača, pogotovo jer imamo mnogo mladih fudbalera koji mogu da napreduju“, rekao je Miljanović.

Okupljanje nogometaša Borca zakazano je za 10. januar. Prvi dio priprema ekipa Borca će odraditi najvjerovatnije u Banjaluci. Postoji mogućnost da se koju sedmicu prije Turske ode u Trebinje, kao i prošle godine. 26. januara slijedi put u Antaliju, gdje se ekipa priprema već četvrtu godinu zaredom.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti