Sarajevo najavilo izlazak iz krize, "nula" u Banjoj Luci, odluka pada na Koševu
Bez pobjednika u prvom duelu Borca i Sarajeva

Kup Bosne i Hercegovine, četvrtfinale

Sarajevo najavilo izlazak iz krize, "nula" u Banjoj Luci, odluka pada na Koševu

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

FK Borac i FK Sarajevo remizirali su (0:0) u prvom meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine odigranom na Gradskom stadionu u Banjoj Luci i odluka o polufinalisti past će za 14 dana na Koševu.

Otvoreno se igralo na Gradskom stadionu od prve minute. Gosti su prvi prijetili nakon Anđušića, šut odlazi pored gola, da bi na drugoj strani udarac Markaića uhvatio Iliev.

Potom se igra malo umirila da bi potom uslijedile minute koje su donijele nekoliko odličnih šansi s obje strane, a Bordo klub je izgledao bolje i opasnije od vodećeg tima Premijer lige BiH.

Borac u 22. minuti prijeti. Grahovac šutira s nekih 14 metara, Iliev to odlično brani, a u nastavku akcije udarac Kvržića odlazi preko gola.

Uzvraća Sarajevo četiri minute kasnije. Oliveira tuče iskosa s lijeve strane, lopta odlazi pored gola, da bi u narednom napadu Bordo tim propustio najbolju šansu u prvom dijelu.

Kyeremeh je umakao odbrani Borca, šutirao je s nekih četrnaeset metara, Milošević je savladan, no prečka zaustavlja vodstvo gostiju s Koševa.

Oglasi

U 33. minuti Oliveira šutira, lopta odlazi u korner, traži su gosti penal smatrajući da je igrač Borca igrao rukom, no Peljto je donio odluku da je u ovom slučaju štitio lice i od penala nije bilo ništa.

Milošević nakon toga brani udarac Đuričkovića, da bi potom gosti ponovo tražili penal smatrajući da je Jurilj igrao rukom, Peljto nije reagovao.

Imao je Borac potom pokušaj preko Blagiaća čiji udarac iz slobodnog udarca nije bio precizan, da bi i domaći tim tražio penal smatrajući da je Julardžija igrao rukom. Peljto se ni u ovom slučaju nije oglasio.

Uvodne minute nastavka nisu ponudile previše uzbuđenja. Prva ozbiljna situacija viđena je u 66. minuti kada je Matanović prošao pored Kyeremaha, tukao je u bliži ugao, Iliev brani.

Nije na terenu bilo previše uzbuđenja. Nijedan tim nije želio previše srljati i na kraju u prvom duelu četvrtfinala Kupa BiH pobjednika nije bilo, te će odluka o polufinalisti pasti za 14 dana iako je Vranješ u dva navrata do kraja prijetio golu Sarajeva.

Oglasi

Žestok sukob na terenu obilježio meč, rasistički povici prema Oliveiri

Irfan Peljto nije imao previše posla na terenu sve do 82. minute meča kada je došlo do poprilično žestokog sukoba na terenu.

Zakuhalo se dobro, došlo je do naguravanja, čak i bacanja po terenu, a Peljto je pokazao čak šest žutih kartona u ovoj situaciji.

Potom je s tribine s navijačima Borca pala i baklja na teren uz brojne neprimjerene povike s tribina od strane domaće publike. Bilo je čak i rasističkog vrijeđanja Oliveire.

Situacija se ipak smirila. Uspio je to Peljto nekako završiti kartonima i može se reći da su igrači dobro prošli jer su sankcije mogle biti i veće.

Ipak, procijenio je najbolji bh. sudija da su žuti kartoni sasvim dovoljni, smirio je fudbalere i meč je bez problema nastavljen, a pred sami kraj je Vranješ šutirao iz solidne pozicije, ali pravo u Ilieva.

Kup BiH, četvrtfinale:

Borac - Sarajevo 0:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Borac: Milošević, Jokić, Ćelić, Jurilj, Makarić, Grahovac, Herera, Kvržić, Blagaić, Kulašin, Terzić.

FK Sarajevo: Iliev, Matanović, Mehmedović, Renan, Penaranda, Kyeremeh, Julardžija, Radović, Soldo, Anđušić, Đuričković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Dva cista penala u prvom poluvrjemenu su bila za Sarajevo. Peljto je gori sudija os Gigovica. 100 % protiv Sarajeva uvijek bio.
11 2
FK Irfan Peljto Banja Luka
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi