Irfan Peljto nakon "duela" sa Herrerom završio na travnjaku

Nezgoda na Gradskom stadionu

Irfan Peljto nakon "duela" sa Herrerom završio na travnjaku

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

FK Borac i FK Sarajevo trenutno igraju svoj prvi meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a za ovaj susret je kao glavni sudija delegiran Irfan Peljto.

Irfan Peljto važi za najboljeg bh. sudiju, pa nije nikakvo čudo što je večeras na centru u Banjoj Luci u derbi duelu Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Sarajeva.

Elitni sudija za sada potpuno kontroliše utakmicu, ali nekada se na terenu dese nezgodne situacije na koju se nema utjecaja.

Tako je početkom drugog poluvremena Peljto završio na travnjaku. Na njega je poput voza naletio igrač Borca Sebastian Herrera i najbolji bh. sudija je završio na travi.

Naravno, nikakve namjere nije bilo. Jednostavno su se obojica našli na istom mjestu u pogrešnom trenutku i došlo je do udarca.

Peljto je veoma brzo ustao

Srećom nije bilo nikakvih povreda. Peljto je odmah ustao i nastavio je suditi meč kao da se ništa nije desilo.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Irfan Peljto odavno nosi titulu najboljeg bh. sudije. Kvalitete je prepoznala i UEFA koja mu ukazuje veliki povjerenje na evropskoj sceni i često ga možemo gledati na vrhunskim utakmicama.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Pisite o katastrofalnom sudenju peljte. Supak od sudije je 100% protiv sarajeva sudio cijelu utakmicu.
3 1
SonPen1946
Vicina Kuyica
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi