Borac savladao Slogu i zasjeo na lidersku poziciju

Dva pogotka na Gradskom stadionu u Banja Luci

Borac savladao Slogu i zasjeo na lidersku poziciju

S. Mlaćo

Borac se vratio na lidersku poziciju u Prvoj Ligi Republike Srpske. Izabranici Darka Vojvodića u derbiju 8. kola kao domaćini savladali su OFK Slogu 2:0 i ponovo sa vrha gledaju sve konkurente.

Domaći su od starta u meč ušli ofanzivno. Već u četvrtoj minuti golman gostiju morao je da interveniše nakon slobodnog udarca koji je izveo Borčev kapiten Kajkut.

Minut kasnije Aničić je pokušao, ali ponovo nije bilo promjene rezultata.

Iako su poraženi, gosti su se u lijepom svjetlu predstavili na Gradskom stadionu. Igrao se 12. minut kada je Nikolić centrirao, a Komarčević tukao pored gola.

U 29. minutu Dujaković je topovski raspalio sa nešto manje od 20 metara, šut je bio toliko jak da je oborio gostujućeg igrača Matovića, a u nastavku akcije Kajkut je šutirao pravo u Bodirogu.

Od 38. minuta gosti ostaju sa igračem manje jer je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio najbolji strelac Sloge Ristić.

Bez golova se otišlo na poluvrijeme. U nastavku Borac je još jače napao desetkovane goste iz Semberije.

Igrao se 53. minut kada je Mazić glavom šutirao preko gola na centaršut Aničića, koji je minut kasnije kreirao novu akciju u kojoj je ponovo učestvovao i Mazić, a Nikola Mojović sa svega par metara od gola, iz čiste situacije poslao loptu nebu pod oblake.

Ti napadi bili su najava prvog Borčevog gola. Igrao se 59. minut kada je Demir Jakupović pokazao svoje kvalitete. Naime, sjajno je primio loptu, slomio čuvara Panića u punom trku, izašao sam pred Bodirogu i bio neumoljiv za 1:0.

Vodeći gol i činjenica da imaju igrača manje nisu slomili goste. Samo tri minuta kasnije, Nikolić je dobro centrirao sa desne strane, Komarčević dobro šutirao glavom, ali je Vladan Danilović odlično reagovao.

U 81. minuti Komarčević je šutirao glavom, a Savatović bio na pravom mjestu. Minut kasnije ponovo Slogin napadač šutira iz još bolje pozicije, ali sjajno je reagovao i Savatović.

Lijepu akciju u 84. minuti odigrali su Dujaković, Čudić i Kajkut, međutim ovom posljednjem udarac je odbranio golman gostiju Bodiroga.

Konačnih Borac – OFK Sloga 2:0 postavio je Siniša Dujaković u 87. minutu kada je odlično šutirao malo iskosa sa desne strane unutar šesnaesterca i pogodio.

Prva liga RS, 8. kolo:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

FK Borac - FK Sloga G.C. 2:0

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi