Ivković je igračima Borca dobro objasnio šta ih čeka u Tuzli

Teško gostovanje Banjalučana

Ivković je igračima Borca dobro objasnio šta ih čeka u Tuzli

E. Škorić

Borac će u nedjelju gostovati u Tuzli kod ekipe Slobode u 31. kolu Premijer lige BiH.

Banjalučani nešto rasterećenije idu na gostovanje, dok je ova utakmica Slobodi od ključnog značaja u borbi za opstanak. Ipak, Borac isto tako ima motiv, pošto može matematički osigurati plasman u Evropu.

"Poslije ove zadnje utakmice koja nije bila na nivou na kojem smo očekivali, imali smo dobrih 20 minuta na početku. Poslije toga nismo bili ni blizu onoga kako bi trebali, jedva smo izvuki živu glavu jer Široki je bio bolji. Imali su više šansi i mogli su nas pobijediti", rekao je Ivković, pa se osvrnuo na meč koji dolazi.

"Sada nas čeka još teža utakmice protiv ekipe koja se bori za goli život. Takve utakmice, protiv takvih ekipa isključivo odlučuje karakter, borbenost, agresivnost, volja i želja. Ukoliko to ne budemo imali u toj utakmici nemamo šta tražiti. Zato sam igračima govorio i pripremao ih i prije utakmice sa Širokim. Rekao sam im da nema laganih utakmica, a ova je na jednom drugom nivou protiv protivnika koji je specifičan. Moramo biti na najvišem nivou da odigramo možda i najbolju i najkvalitetniju utakmicu do sada i jedino na taj način možemo osvojiti bodove u Tuzli", dodao je Ivković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je dodao da neće moći računati na Obrena Cvijanovića u duelu u Tuzli, a također neće biti na raspolaganju juniora jer je cilj da se osvoji juniorsko prvenstvo BiH.

"Svaka utakmica im je važna zato smo ih prebacili u juniorsku ekipu i to je za klub isto jako važno. Možda će neki izostati jer nisam bio zadovoljan sa ovom zadnjom utakmicom i njihovim igranjem", zaključio je Ivković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Ceka ih sudija sto ce slobodi dat 5-6 zutih a borcu svaki pogled svirat kao faul za njih
8 1
emanuelmacron
ma kakva Sloboda ,da sastavimo tim iz nase ulice, odigracemo najmanje nerjeseno,tim je nikakav,najgore sto smo godinama osudjeni da pratimo ove levate od igraca.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi