Dva identična penala i nestvaran promašaj obilježili meč Borca i Širokog Brijega

Zatvoreno 30. kolo Premijer lige

Dva identična penala i nestvaran promašaj obilježili meč Borca i Širokog Brijega

Eldar Ganibegović

Utakmicom Borac - Široki Brijeg zatvoreno je 30. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a rezultatom 1:1 dvije ekipe podijelile su bodove. 

Utakmicu bolje otvara Borac. Odmah na startu u šansi Lukić i Begić, ali dobrim intervencijama istakao se Miškić.

Imao je Borac terensku inicijativu, ali u 35. minuti šok. Molls kasni da izbaci jednu loptu, faulira Ikića, a sudija Aleksandar Njegomirović pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Bože Vukoja i pogodio za prednost gostiju s Pecare.

Drugo poluvrijeme otvoreno je, u najmanju ruku sumnjivim, penalom za Borac. Medić je zaradio i žuti karton, a u izostanku Stojana Vranješa, koji je realizovao tri penala Borca ove sezone, odgovornost je preuzeo Dejan Meleg.

Izveo je identičan penal kao i Vukoja - loptu je poslao u svoju desnu stranu, a golmana u lijevu za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

Oglasi

Dvadesetak minuta nakon toga, nevjerovatan promašaj gostiju. Valinčić, Rozić i Ikić su izašli pred gol Borca, zaobišli Ćetkovića, Ikić u praznu mrežu ne ubacuje loptu i vraća Roziću koji promašuje s pet metara.

Naredna uzbuđenja tek na kraju susreta .Miškić zaustavlja pokušaj glavom koji je uputio Moraitis u 88. minuti, a onda Begić šutira preko gola u 90. minuti iz dobre pozicije nakon jedne odbijene lopte. 

Neće ovaj remi ništa promijeniti niti jednoj niti drugoj ekipi. Istina, Borac je pobjedom danas mogao i matematički obezbijediti Evropu što je ranije danas uradio Tuzla City, no čudo treba da se desi da Borac ispusti treće mjesto i ne ode u Evropu, jer ime trebaju još samo dva boda iz preostale četiri utakmice. 

Široki Brijeg je na sedmom mjestu s 35 boda i ne može ni u Evropu ni u Prvu ligu, te oni odavno igraju za svoju dušu.

U narednom kolu Borac gostuje Slobodi, a Široki Brijeg dočekuje Sarajevo.

Oglasi

Premijer liga BiH, 30. kolo:

Borac - Široki Brijeg 1:1 (Meleg (P) 48'; Vukoja (P) 38')

FK Borac: Ćetković, Ćorić, Begić, Ntchamda, Vojnović, Subić, Lukić, Meleg, Ayaz, Milojević, Vušurović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Čuljak, Valinčić, Vukoja, Lukić, Begić, Jurić, Ikić, Žulj, Ćavar. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1632694594
Da je bilo regularno sudjenje ovaj borac bi bio 7. ili 8.
15 0
starmac
Kako identična?Ni blizu.Svako kolo Borcu sudija iz Gradiške ili Prnjavora.U Neumu puhno vjetar i pade igrač Borca u 16 i penal.Smješno.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi