Željezničar u Modriči želi prvu gostujuću pobjedu, spektakl u Mostaru u noćnom terminu

Danas dvije utakmice u okviru WWin lige

Željezničar u Modriči želi prvu gostujuću pobjedu, spektakl u Mostaru u noćnom terminu

Esmer Oštraković

Danas će biti odigrane dvije utakmice 25. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a pred nama su dva jako zanimljiva i jako važna duela koje će sigurno biti jako zanimljivo pratiti.

Prvo će u 14 sati na teren u Modriču istrčati fudbaleri Sloge iz Doboja, te nogometaši Željezničara. Posebno važna je ovo utakmica za gostujući sastav tima iz Sarajeva.

Sloga se bori za nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone sa Veležom, Sarajevom i Posušjem, te ko zna možda na kraju i to četvrto mjesto bude vodilo u Evropu.

Sa druge strane veoma zanimljiva je i borba Željezničara koji pokušava da izađe iz zone ispadanja i da konačno uplovi u mirnu luku, te da ne strepi za ispadanje iz WWin lige BiH.

Trenutno se fudbaleri Željezničara nalaze na 11. mjestu sa 23 osvojena boda, te bi sa pobjedom u Modriči mogli izaći iz zone ispadanja, a svaki drugi rezultat ih ostavlja na istom mjestu na kojem se trenutno nalaze.

Oglasi

Ovo će ujedno biti utakmica u kojoj će Željezničar tražiti prvu ovosezonsku pobjedu u gostima, a upravo ta činjenica najbolje pokazuje kakvu lošu sezonu iza sebe ima ovaj tim.

Sloga jako dobro igra kući, a u posljednjih pet utakmica na domaćem terenu ostvarili su dvije pobjede uz dva remija i samo jedim porazom, a imaju gol razliku 5:6.

Sa druge strane u posljednjih pet gostovanja Željezničar je ostvario svih pet poraza uz gol razliku od čak -9. Naime, tim sa Grbavice postigao je samo jedan gol na posljednjih pet gostovanja, a primio je čak deset.

Veoma zanimljiva biti će i utakmica koja se igra večeras sa početkm od 20:45 u Mostaru, a na terenu će osim domaćeg Veleža biti i fudbaleri Borca.

Kao što smo već rekli Velež se bori za nastup u Evropi naredne sezone, a trenutno im dobro ide jer se nalaze na trećem mjestu sa 42 osvojena boda i žele pobjedu danas protiv Borca.

Oglasi

Sa druge strane fudableri tima iz Banjaluke nalaze se na prvom mjestu sa 58 osvojenih bodova što je devet više od Zrinjskog koji je njihov prvi pratilac i koji se nada njihovom kiksu danas.

U slučaju da Borac izgubi, a da Zrinjski u svojoj utakmici ostvari pobjed prednost Borca "istopila" bi se na samo šest bodova razlike, te bi borba za titulu ponovo bila sasvim otvorena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je u posljednjih pet utakmica na svom terenu ostvario dvije pobjede i tri remija uz pet postignutih golova, te dva primljena gola.

Sa druge strane u posljednjih pet gostovanja Boraca ima četiri pobjede i samo jedan remi uz gol razliku od čak 9:1 i jasno je da je pred nama večeras sjajna utakmica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Ako zagusti zovite Nikica on tu zivi i ubacite ga drugom poluvremenu. Daje dva gola najmanje.
1 0
kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi