Od gotovog zamalo veresija: Sarajevu tri boda protiv Igmana

Pet golova i pobjeda domaćeg tima

Od gotovog zamalo veresija: Sarajevu tri boda protiv Igmana

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Sjajnu utakmicu u okviru 25. kola WWin lige Bosne i Hercegovine na Koševu su odigrali Sarajevo i Igman iz Konjica. Pobjedu od 3:2 ostvarila je domaća ekipa.

Viđen je sjajan početak utakmice na Koševu jer su obje ekipe krenule dosta napadački i sa željom da dođu do vodstva što prije.

U 13. minuti sjajna prilika za domaće. Buljubašić je napravio nekoliko fenomenalnih driblinga, stvorio sebi situaciju za udarac, lijepo šutirao, ali lopta odlazi malo pored desne stative gola Igmana, ostaje 0:0.

Tri minute kasnije ponovo je probao Buljubašić, ali ponovo nije bio precizan.

Do vodstva prvi dolaze domaći igrači i to u 19. minuti utakmice kada je nakon duela Hamzića i Kyeremeha glavni sudija svirao penal. Siguran sa bijele tačke bio je Čataković za veliko slavlje domaćih fudbalera.

Oglasi

Njihova radost trajala je do 32. minute kada sjajnu kontru prave igrači Igmana i dolaze do poravnanja. Julardžija je izgubio loptu, Denković je dobro povukao po desnoj strani, dodao je do Hebibovića koji pogađa za poravnanje.

Već u 41. minuti Sarajevo ponovo dolazi do prednosti. Hasić je šutirao, golman brani, no lopta dolazi do Čatakovića koji šutira i pogađa za novu prednost Sarajeva.

Samo tri minute kasnije 3:1. Strijelac je nakon lijepe akcije bio Beganović.

Na samom otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 51. minuti Igman smanjuje na 3:2. Hebibović je šutirao sa 20 metara, lopta je pogodila prečku, a na odbijanac reaguje Denković i glavom pogađa za 3:2.

Tražili su gosti penal u 68. minuti. Smatrali su da je Čelik igrao rukom tokom duela sa Ramićem, ali sudija je samo odmahnuo rukama.

Oglasi

Nakon toga bez nekih ozbiljnijih dešavanja sve do 83. minute kada su domaći tražili novi penal nakon dueal Kapetanovića i Bajrića, ali ponovo se sudija nije oglasio. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

FK Sarajevo - FK Igman 3:2

FK SARAJEVO: Iliev, Buljubašić, Čataković, Kyeremeh, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Soldo, Čelik, Đuričković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK IGMAN KONJIC: Hamzić, Mešinović, Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Đorić, Dupovac, Denković, Bajrić, Janketić, Ramić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Šta je shupendeci pitarski? Sad vam valja sudija kad ne svira čist penal. Jadovi jadni, sudija vam treba pomagat protiv Igmana, golman zadržava vrijeme na kraju. Ali zna se da večeras Igman nije smio osvojiti ni boda jer oni trebaju ispasti, da bi osto Kmeljo i Tuzla.
2 9
papagaj
Sudije pogurale sarajevo, cist penal za Igman
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi