Maksimović i Borac imaju prvu "meč loptu": Da može, bilo bi 40.000 navijača na stadionu!

U Banjaluci optimizam pred Tuzla City

Maksimović i Borac imaju prvu "meč loptu": Da može, bilo bi 40.000 navijača na stadionu!

E. Škorić

FK Borac u nedjelju od 17 sati igra meč 32. kola Premijer lige BiH protiv FK Tuzla Cityja.

Računica je sasvim jasna - Borcu će pobjeda donijeti titulu, pošto Banjalučani imaju četiri boda prednosti u odnosu na Sarajevo. U slučaju da Borac u nedjelju ne iskoristi prvu "meč loptu", drugu će imati sedam dana kasnije u Tuzli protiv Slobode.

Ipak, svi su fokusirani na ovaj meč i uvjereni da će se proslaviti titula i to pred navijačima, budući da je danas NFSBiH potvrdio odluku enitetskog kriznog štaba o povratku publike na stadione.

"Očekuje nas utakmica protiv Tuzla City koja dosta stvari može da odredi. Dolazi nam ekipa koja je rasterećena, nemaju rezultatski imperativ, ekipa koja ima jako dobar roster i dobrog trenera, mog bivšeg trenera Husrefa Musemića, nekog ko je dokazan u ovoj ligi. Definitivno očekujem kao i neke druge što su bile ovdje, tešku i zanimljivu utakmicu. Mislim da smo u odličnom momentu i nadam se da ćemo poslije utkamice imati veliki razlog za zadovoljstvo", rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Učenik dakle protiv učitelja.

"Nismo se čuli, ali bio sam u njegovoj ekipi Sarajeva koja je ostvarila možda i jedan od najvećih uspjeha kada je prošla tri pretkola za Ligu šampiona i na kraju eliminisana od Dinamo Kijeva. Znam vrlo dobro kakav je trener, vrlo dobar, prije svega dobar je čovjek, tako da s te strane o Husrefu mogu reći sve najbolje“.

Oglasi

"Tu smo gdje smo jer smo mirni i skromni"

"Mi smo i došli ovdje gdje smo došli zato što smo bili mirni i skromni. Nismo se reklamirali ni ja ni igrači nego radili od dana do dana. Jedino poslije one utakmice sa Krupom sam odstupio malo od svog principa, ali mi je bilo stalo da rasteretim ekipu pritiska i ne dam da neko omalovaži ono što radimo. Pripremamo ovu utakmicu kao što pripremamo sve druge. Ja ne osjećam euforiju. Nadam se da ću je osjetiti u četvrtak uskoro", istakao je Maksimović.

"Mnogo mi je drago što će biti publika, jer sam siguran da nas nosi i da će bukvalno biti 12. igrač .Da se može Gradski stadion bi primio i 40.000 ljudi. Ne znam koji će tačno biti broj, ali koliko god bude navijača oni će nas nositi i to je još jedna mala prednost za nas", zaključio je Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobra vijest za Maksimovića je povratak Almedina Ziljkića, što dodatno povećavac šanse Banjalučana uoči nedjeljnog meča odluke.

Sve utakmice 32. kola igraju se u nedjelju od 17 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Bolan Maksimoviću, bolje reci TU STE GDJE JESTE JER IMATE U SVOJIM REDOVIMA POLITIKU NA ČELU SA DODIKOM, PA PREKO VICE, BILBIJE, PETROVIĆA, NJEGOMIROVIĆA, JELIĆA, MUJIĆA itd da ih dalje ne nabrajam. FUDBAL KAO SPORT SE CRVENI NAKON SVIH OVIH SKADALA U KORIST BORCA U NAŠOJ PREMIJER LIGI. STID ME JE I KAO POSMATRAČA.
26 4
Husrefbeg22
Prvenstvo je neregularno i treba ga ponistiti. Borac je dobio 10-15 bodova uz pomoc penala , ofsajda ili iskljucenih igraca u protivnickoj ekipi.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi