FK Borac tražio odgodu derbija protiv FK Tuzla City

Čeka se konačna odluka

FK Borac tražio odgodu derbija protiv FK Tuzla City · Saznajemo

H. Zilić

Za vikend su na rasporedu utakmice trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Derbi kola bi se trebao odigrati u nedjelju od 19 sati u Banja Luci, gdje će snage odmjeriti aktuelni prvak Borac i trenutni lider FK Tuzla City.

Kako SportSport.ba saznaje, FK Borac je tražio odgodu meča protiv Tuzla Citya, a razlog je evropska utakmica koju Banjalučani imaju u četvrtak, kada će na svom terenu igrati revanš meč drugog pretkola UEFA konferencijske lige protiv prvaka Sjeverne Irske ekipe Linfielda. U prvom duelu Borac je poražen sa 4:0 i očekuje ga veoma težak zadatak u revanšu.

Sada se čeka odluka NFSBiH, da li će prihvatiti zahtjev za odgodom, a podsjetimo meč drugog kola između Veleža i Zrinjskog je također odgođen zbog nastupa Veleža u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U uvodna dva kola Borac ne zna za trijumf. Na Grbavici su remizirali sa Željezničarom 1:1, a u prošlom kolu na svom terenu su odigrali 0:0 protiv Leotara.

S druge Tuzla City je na satrtu sezone savladao sarajevske rivale. Prvo su na Koševu bili bolji od Sarajeva sa 1:2, a zatim nakon preokreta na Tušnju su savladali Željezničar sa 2:1.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BordoBijeli
Sramota ako im se dopusti.Najvise sto mogu dobiti je pomjera sa nedelje na ponedeljak.Sve vise od toga,klubovi trebaju bojkotovati ovo kolo.Dozvolili im promjenu domacinstva protiv Leotara sto nema nigdje,ama bas nigdje!I opet nisu u stanju dobiti,sad znaju da im je pusiona protiv Tuzle i trazi se odgoda.Ako im dozvole ovo kolo se mora bojkotovati
22 0
GangEvil877777
Ma smijesno je bilo koji klub trazi odgodu.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi