Rumuni reagovali: Borcu bi mogla stići 'čestitka' iz UEFA

Navijači gađali fudbalere Cluja

Rumuni reagovali: Borcu bi mogla stići 'čestitka' iz UEFA

M. Šljivak

Borac je jučer u Banjaluci u sjajnoj utakmici pretkola Lige prvaka savladao rumunskog prvaka Cluj sa 2:1, ali nažalost nije uspio da prođe u narednu fazu takmičenja.

Prvak Bosne i Hercegovine primio je pogodak u 118. minuti meča. Alexandru Chipciu je sprektakularano pogodio sa 20-ak metara za 2:1 i donio je svom timu prolazak u narednu fazu takmičenja.

Nakon postizanja pogotka Chipciu je pogodak proslavio pred navijačima Borca, a to njima nije bilo nimalo drago i odlučili su da reaguju.

Sudeći prema snimkama prema igračima Cluja sa tribina su bačene flaše, a Rumuni tvrde da se radi čak o staklenim bocama.

Ubacivanje predmeta na teren sasvim sigurno će bh. predstavniku donijeti kaznu od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Oglasi

Igrači Cluja su bačene predmete predali glavnom sudiji, ovaj je to prijavio delegatu utakmice i vidjet ćemo kakva će 'čestitka' iz UEFA-e stići prvaku Bosne I Hercegovine.

Maksimović: Ako je moralo da se desi, neka se desilo, dobro smo prezentovali bh. fudbal

Borac je bio jako blizu da senzacionalno izbaci favorizovani Cluj u prvom pretkolu Lige prvaka.

Prvak BiH je odigrao fantastičan meč, golovima Vranješa i Moraitisa je odveo meč u produžetke, ali je kapitulirao u 118. minuti pa su Rumuni prošli dalje. Završeno je 2:1.

Trener Borca Marko Maksimović presretan je zbog pobjede.

"Opet ću vam reći igrali smo protiv puno boljeg protivnika i dobro smo se predstavili, ono za čim žalim u dvomeču je naše prvo poluvrijeme u Cluju", rekao je Marko Maksimović u prvoj reakciji poslije meča.

"Ako je moralo da se desi, neka se desilo, jako smo dobro prezentovali bh. fudbal, ova publika je nosila Borac od prve do zadnje minute. Nismo uspjeli, ali uspjet ćemo, borit ćemo se, imamo prvenstvo, imamo Evropu, momci su se borili..."

"Možda sam vruće glave, mislim da je bio aut prije gola, to je presudilo. Dobra su ekipa, mi smo izginuli, jedini način na koji smo mogli igrati. Mnogo ćemo da narastemo iz ovih utakmica, to će vrijeme pokazati."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Evropa će biti i proći, mi imamo cilj, znamo da ćemo biti takmac svima, međutim borit ćemo se", završio je perspektivni stručnjak.

Borac će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv Linfielda iz Sjeverne Irske, a u prvom kolu nove sezone Premijer lige ih čeka utakmica protiv Željezničara na Grbavici.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Hanson091
kazu novinari tv rs...da su igraci fc cluja sami sebe gadjali.
22 1
emadsarajevo2021
Nije da bi mogla stići kazna nego će ih oderati. Pa nije delagat bio Pilavov brat i Čičkov sin da se dodvoravaju Vici i da ništa nazapisu. Na proljeće su na svakoj utakmici kršili Covid protokol i nijedan delagat nije ništa zapisao. Velež platio kaznu sto su imali 4 čovjeka viska a Borac svaku utakmicu preko 100 ljudi i nikom ništa. Marš na Drinu svira kod dodjele medalja a delegat Amir Hadzic necuje ništa a na Grbavici vidi transparent podrške Dudaku i kazna Želji. Svakom normalnom se gade ovi prodati Bošnjaci u savezu a onda novinar napise “mogla bi stići kazna”. Živ bio budi jednom profesionalac bez obzira sto te Vico plaća
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi