Marinović: Ne mogu biti zadovoljan jer nismo iskoristili sve te šanse da damo gol

Trener Borca nakon Veleža

Marinović: Ne mogu biti zadovoljan jer nismo iskoristili sve te šanse da damo gol

E. Čaušević

Borac i Velež remizirali su danas u derbiju 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U Novom Gradu danas nismo vidjeli golove u okršaju Borca i Veleža iako su oba tima imala nekoliko odličnih prilika.

Borac i Velež su odigrali jako dobru utakmicu i oba tima su imali odlične šanse u prvom poluvremenu, te je čudo kako na kraju nismo vidjelit niti jedan pogodak.

Nakon ove utakmice svoje impresije otkrio je i trener domaćeg tima Vinko Marinović.

"Čestitam Veležu na osvojenom bodu, ali sigurno da ne mogu biti zadovoljan s obzirom da smo imali dovoljan broj šansi na jednoj ovakvoj utakmici da damo gol i dođemo do pobjede", rekao je Marinović za Arena Sport i dodao.

"Realizacija je problem koji moramo da riješimo. Bile su dosta dobre šanse za gol, ali ga nismo dali. Možda malo fali malo tog samopouzdanja i moramo poraditi da to popravimo".

Već u narednom kolu njegov tim očekuje ponovo težak ispit i okršaj protiv Tuzla Cityja.

"Tako je. U jednom smo teškom ritmu, idemo iz derbija u derbi. Neće biti lako protiv Tuzla Cityja, ali imamo tih 6-7 dana pred sobom da popravimo neke stvari u našoj igri", zaključio je trener Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je nakon deset odigranih mečeva četvrti sa 14 bodova, dok je Velež osmi i ima četiri boda manje.

Velež naredni meč igra već u srijedu kada gostuje Slobodi u zaostalom meču 3. kola Premijer lige. Narednog vikenda u 11. kolu Borac gostuje Tuzla Cityju, a Velež dočekuje Sarajevo.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Kakvo je suđenje MARINOVIĆU?
8 1
Mostarac94
Uz onoliko slobodnih, najbolje bi vam bilo da je i sudija pokusao koji opalit,
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi