Ivković: U Banjaluku idemo kao i na svako gostovanje bez straha i idemo se nadigravati

Željezničar gostuje Borcu

Ivković: U Banjaluku idemo kao i na svako gostovanje bez straha i idemo se nadigravati

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara igraju sutra u gostima protiv Borca derbi 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi su u prošlom kolu na svom terenu uspjeli da poraze Leotar sa 1:0, dok Borac meč protiv Željezničara dočekuje nakon pobjede u derbiju protiv Sarajeva (1:0).

Utakmica između ovih klubova igra se sutra od 18 sati, a jutros je na Grbavici održana i press konferencija sarajevskog kluba.

Prisutnim novinarima obratio se trener Tomislav Ivković koji je otkrio svoja očekivanja pred sutrašnji derbi u Banjaluci.

"Igramo derbi utakmicu protiv aktuelnog prvaka koji u ekipi ima vrlo dobru kvalitetu i odlične pojedince. U Banjaluku idemo kao i na svako gostovanje bez straha i idemo se nadigravati. Idemo tražiti da budemo bolji od našeg protivnika i da ostvarimo pozitivan rezultat. Gledao sam Borac u prethodnih šest mečeva u kojima imaju četiri pobjede i dva remija", počeo je Ivković i nastavio.

"Došao im je novi trener i igraju na rezultat, te ne srljaju mnogo. Čekaju grešku protivnika i imaju lukavog napadača Vranješa koji to zna da iskoristi. Oni su dosta kvalitetna ekipa, ali vjerujem u svoje igrača. Mi imamo kvalitet i želimo da se nadigravamo, borimo i potućemo u nogometnom kontekstu. Ukoliko uspijemo da ispunimo zadatke vjerujem da ćemo odigrati dobar meč".

Ivković je još jednom poručio da njegovom timu realizacija nije jača strana, ali da je bitno da stvaraju šanse.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ponavljam već kao papagaj da kroz igru tražimo golove. Realizacija nam nije najbolja, ali je bitno da stvaramo šanse. Nama se mora jednom otvoriti da nas prva lopta pomazi što bi nam olakšalo igranje utakmice", govori Ivković koji se ostvrnuo i na Ermina Zeca.

"Zec se vratio u Kupu, naravno da nije na fizičkom nivou koji se traži i očekuje, ali će biti na klupi i sigurno ga možemo koristiti u jednom kraćem periodu utakmice ukoliko to bude potrebno. Pokušat ćemo ga vratiti kroz utakmice i daj Bože da bude zdrav nakon reprezentativne pauze".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Sretnooo plavi, ako se uspije izvuc bod bice vrh, tesko ceka sudija, tunel i obezbjedjenje, publika al samo hrabroo
7 0
pjanke.sa
Pa ovaj portsl uopste vise ne pise o Sarajevu i sarajevskim klubovima! Danas igra Sarajevo i Tuzla City oni pisu o Borcu koji sutra igra. Kao satro plavi ide u Banja Luku. Majku vam vasu placenicku. Izvinite zeljovci moro sam malo se pokakit na vas tekst :-)
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti