Marinović zadovoljan; Iz Zvijezde 09 poručili: "Malo je falilo..."

Nakon utakmice u Ugljeviku

Marinović zadovoljan; Iz Zvijezde 09 poručili: "Malo je falilo..."

Esmer Oštraković

Ekipa Borca ostvarila je pobjedu na gostovanju u Ugljeviku protiv Zvijezde 09. Konačan rezultat bio je 2:1.

Do vodstva su gosti stigli krajem prvog poluvremena, a na samom otvaranju drugog dijela utakmice postigli su i drugi gol.

Petnaestak minuta prije kraja utakmice Zvijezda je smanjila na 2:1, ali do poravnanja na kraju nisu mogli.

Zadovoljan je zbog pobjede bio trener Borca Vinko Marinović.

"Prije svega čestitam svojim igračima. Znali smo da nas čeka teška utakmica. Zvijezda je pobijedila Zrinjski i to je podiglo ekipu. Kontrolisali smo utakmicu, imali smo 2:0 i još neke prilike. Na kraju došao je taj gol koji smo primili i postojala je opasnost od izjednačenja, ali mislim da smo kontrolisali sve do kraja", rekao je Marinović.

Iz Zvijezde su istakli da je malo falilo, ali da nisu imali snage za povratak.

"Prije svega čestitao bih Borcu na pobjedi i smatram da smo odigrali dobru utakmicu. Kontrolisali smo igru prvo poluvrijeme. Dobili smo gol u 45. minutu iz kornera. To ozbiljna ekipa sebi ne smije dozvoliti. Probali smo se vratiti, ali opet u otvaranju poluvremena primamo gol. Vraćamo se, igramo dobro, damo gol za 2:1, ali generalno nismo imali snage da se vratimo. Imali smo jednu šansu, ali opet kažem, malo je falilo. Svi su nas otpisali, ali mi ćemo se boriti do kraja"

Nakon što su postigli gol za 2:1 igrači Zvijezde su imali apsolutnu terensku inicijativu, ali nisu je uspjeli krunisati golom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najbolju priliku za poravnanje imali su u 87. minuti kada je sjajno šutirao Vadze sa nekih 25 metara.

Ipak, sjajno je reagovao mladi golman Borca, te je na kraju Borac ostvario pobjedu na ovom susretu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi