Borac slavio protiv "fenjeraša" i dodatno se učvrstio na čelu tabele!

Premijer liga Bosne i Hercegovine

Borac slavio protiv "fenjeraša" i dodatno se učvrstio na čelu tabele!

Esmer Oštraković

Ekipa Boraca ostvarila je pobjedu na gostovanju kod Zvijezde 09 u Ugljeviku, a konačan rezultat bio je 2:1 u korist tima iz Banjaluke.

U prvih pet minuta gosti su imali loptu, ali nisu uspjeli da kreiraju ništa ozbiljnije pred golom Zvijezde. Nakon toga kombinuju domaći, ali sve je to bilo dosta daleko od gola Borca.

Loših uvodnih 20 minuta prekinula je prilika koju je imao Herrera. Pokušao je igrač Borca iz slobodnjaka, ali lopta ide preko gola.

Minut kasnije probao je Karaklajić sa tridesetak metara, ali i njegov udarac ide visoko preko gola.

Sjajnu priliku imao je Saliman u 35. minuti susreta. Probao je sa nekih 12 metara iskosa, ali lopta ide pored gola.

Borac je uzvratio akcijom po desnoj strani, pokušao je Lukić petom, ali dobro je reagovao Veličković.

Oglasi

Do vodstva su gosti došli u 43. minuti. Blagaić je centrirao, a Kvržić je ostao sam na nekih pet metara i rutinski pogodio za 1:0.

Na otvaranju drugog poluvremena dobra prilika za Jurilja, ali odbranio je to golman domaće ekipe.

Gosti su do vodstva od 2:0 stigli u 56. minuti. Odlična akcija gostiju je to bila, Jurilj je uposlio Čavića koji pogađa u maniru rasnog strijelca.

Zvijezda je do gola za 2:1 došla u 74. minuti. Bila je to sjajna kontra, Saliman je ubacio sa lijeve strane, a Ivančić postigao gol.

Pritisla je Zvijezda nakon toga u nadi da može doći do poravnanja, a najbolju priliku imali su u 87. minuti.

Vadze je šutirao sa 25 metara, ali mladi Stjepanović je to uspio odbraniti, istina uz dosta problema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Borac je ostvario pobjedu u Ugljeviku.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Apsolutno nijedna utakmice gdje je Borac vodio nije produzena vise od 3 minute,a gdje je gubio produzeno je po 7 8. Smijesno
5 0
magistar
Zaslužena još jedna pobjeda Borca. Zvijezda kao i uvijek od polovine šampionatase pretvara u mančester samo da li je zaostatak preveliki vidjećemo. U svakom slučaju unijeće zanimljivost u borbi za opstanak
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti