Borba ze Evropu u Španiji je prava drama: Sevilla pobijedila Alaves

Preskočili ih na tabeli

Borba ze Evropu u Španiji je prava drama: Sevilla pobijedila Alaves

E. Čaušević

Fudbaleri Seville večeras su na svom terenu pobijedili Deportivo Alaves sa 2:0 u meču 30. kola La Lige.

Sevilla je uspjela da dođe do veoma važne pobjede protiv direktnog konkurenta za mjesta koje naredne sezone vode u Evropu. Domaći su slavili sa 2:0 i sada imaju samo bod manje od Getafea koji je četvrti i na mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

Domaći tim je zasluženo došao do tri boda u veoma nervoznoj utakmici u kojoj smo vidjeli čak sedam žuti kartona. Sevilla je povela u 41. minuti kada je Sarabia asistirao, a gol je dao Mesa.

U drugom dijelu Alaves je pokušao doći do poravnanja, ali nisu uspjeli. Sevilla je sve riješila u 80. minuti kada je konačnih 2:0 postavio večeras odlični Sarabia.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla je na šestom mjestu sa 46 bodova, dok je Alaves sada sedmi s dva boda manje. Do kraja sezone ćemo sigurno gledati veliku borbu za mjesta koja vode u Ligu prvaka i Evropsku ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi