Jorgandžije protutnjale Vitorijom, Thomas "ubio pauka"

Ubjedljiv trijumf

Jorgandžije protutnjale Vitorijom, Thomas "ubio pauka"

A. Čaušević

U posljednjem susretu današnjeg programa 29. kola La Lige Atletico Madrid je na gostovanju pobijedio Alaves s visokih 0:4. 

Jorgandžije su povele već u 5. minuti susreta kada na asistenciju Griezmanna pogodio Saul. Šest minuta kasnije na semaforu je stajalo 0:2, strijelac je poslije lijepog udarca van kaznenog prostora bio Diego Costa.

Uslijedio je nešto bolji period domaćih igrača, međutim nisu uspjeli pronaći put do mreže.

U 63. minuti riješeno je pitanje pobjednika. Loptu je u mrežu poslao Morata, a sudija Lopet je nakon konsultacija s VAR-om pokazao na centar.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najljepši trenutak gledaoci na stadionu Mendizorrotza su vidjeli u 84. minuti kada je fantastičan gol postigao Thomas plasiravši loptu u same rašlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti