Historijski klub doživio najveću sramotu u 140 godina postojanja

Upitno je šta će se dalje dešavati

Historijski klub doživio najveću sramotu u 140 godina postojanja

A. Čaušević

Problemi za problemom stižu jedan za drugim, a upitno je šta će se dalje dešavati. 

Slavni Bordeaux je i zvanično ispao u treću ligu, potvrdila je DNCG, odnosno agencija francuskog fudbala za finansije.

Bordeaux je na terenu ispao iz Ligue 1. Nakon toga je zbog finansijskih problema administrativnim putem izbačen u treći rang.

Klub koji je šest puta bio prvak Francuske se nadao da će dobiti dozvolu da se takmiči u Ligue 2, ali ta žalba je odbijena.

"Jasno je da ova odluka prijeti nestanku velikog francuskog kluba", poručio je direktor Bordeauxa Thomas Jacquemier.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Interesantno da je Bordeaux i 1991. godine izbačen iz lige administrativnim putem, ali u drugu ligu, dok mu sada prijeti i ispadanje čak u peti rang.

Naime, posljednja odluka DNCG-a vjerovatno znači i odlazak predsjednika Gerarda Lopeza te će Bordeaux proglasiti bankrot, postat će likvidan i bit će prebačen u amaterski nivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti