Čelnici kluba u šoku napustili prostorije Saveza: Šestostruki prvak izbačen u 3. ligu!

Bordeauxu sve teže

Čelnici kluba u šoku napustili prostorije Saveza: Šestostruki prvak izbačen u 3. ligu!

E. Škorić

Nekadašnji francuski prvak ispao je ove sezone u Drugu ligu, ali je sada saznao još gore vijesti.

Disciplinsko tijelo Francuskog nogometnog saveza danas je odlučilo da klub za koji je prošle polusezone igrao i bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić izbaci u 3. ligu zbog financijskih problema.

Žirondinci će sada čekati obrazloženu odluku komisije kako bi najavili žalbu. Čelnici ovog kluba u utorak su primljeni u sjedište LFP-a, no iz prostorija su izašli spuštenih glava, potpuno razočarani i šokirani.

Prije današnje odluke Bordeaux je predstavio budžet od nekoliko desetaka miliona eura, vjerovali su da će biti dovoljno i da će im se progledati kroz prste, ali ispostavilo se na kraju da moraju umjesto u 2. igrati u 3. ligi.

To je veliko poniženje za kultni klub koji je u prošlosti šest puta bio prvak zemlje.

Ovo će sasvim sigurno značiti i odlazak mnogih igrača iz kluba, među njima i Ahmedhodžić, za kojeg se zanimaju mnogi timovi širom Evrope. On će se priključiti treninzima švedskog Malmea, čiji je još uvijek član, ali menadžer Marcus Rosenberg uveliko radi na transferu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Ahmedhodžić se ranije povezivao s Atalantom, Lazijom i Napolijem, ali na kraju je završio u Bordeauxu.

Za Bordeaux je odigrao ukupno 15 utakmica, no samo se nažalost uklopio u sivilo kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije