Francuski velikan zbog gluposti navijača ostao bez plasmana u viši rang!

Zvanično donesena odluka

Francuski velikan zbog gluposti navijača ostao bez plasmana u viši rang!

E. Oštraković

Jako loše vijesti saznali su čelnici Bordeauxa. Naime, Francuski nogometni savez donio je odluku da se zbog napada jednog od navijača ovog kluba, njihova utakmica protiv Rodeza upiše službenim rezultatom 3:0.

Naime, utakmica između Bordeauxa i Rodeza prekinuta je prije 12 dana u 22. minuti nakon što je za goste gol postigao Lukas Buades.

Prilikom proslave gola Buadesa je jedan od navijača, koji je utrčao u teren, udario, a zatim je utakmica prekinuta.

Igraču je nakon pada dijagnosticiran potres mozga, a sudije su odlučile da se utakmica te noći ne nastavi.

Disciplinska komisija je tako donijela odluku da utakmica bude registrovana sa 3:0 za goste, a to znači da Bordeaux ostaje bez plasmana u viši rang.

Osim toga, Bordeauxu je oduzet jedan bod za narednu sezonu, te su kažnjeni zatvaranjem južne tribine na dvije utakmice.

Bordeaux je zbog tog poteza navijača ostao bez prve lige i tako sezonu u francuskoj drugoj ligi završio na trećem mjestu sa 69 bodova.

U Ligue 1 su se tako plasirale ekipe Metza i La Havrea. Rodez je sa druge strane pobjedom osigurao ostanak u drugoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi