"Slamka spasa" za slavni klub: Još nije poznato u kojem će rangu takmičenja igrati naredne sezone

Krajem mjeseca bi trebalo biti sve poznato

"Slamka spasa" za slavni klub: Još nije poznato u kojem će rangu takmičenja igrati naredne sezone

H. Zilić

Slavni francuski klub Bordeaux prolazi možda i najteže dane u svojoj historiji.

Ekipa je prošle sezone ispala iz Ligue 1, a zbog finansijskih nepravilnosti početkom jula dobili su odluku DNCG-a odnosno agencije francuskog fudbala za finansije da moraju u treći rang takmičenja.

Nakon toga žalba kluba koju su podnijeli nije uvažena, ali ipak nakon novih pregledavanja, odluka o sudbini Bordeauxa stavljena je na novu sjednicu DNCG-a, nakon čega će biti i zvanično.

U Bordeaxu se nadaju da bi ipak novu sezonu mogli početi u Ligue 2, bilo je priča o izbacivanju u treći, čak u peti rang, ali prema pisanjima francuskih medija čini se da su u klubu očistili određene papire, tako da bi sve trebalo biti poznato krajem ovog mjeseca.

Interesantno da je Bordeaux i 1991. godine izbačen iz lige administrativnim putem, ali u drugu ligu, a klub je i šest puta bio prvak Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi