Bordeaux nanio neočekivan poraz Lyonu

Loša igra Lavova u odbrani koštala ih bodova

Bordeaux nanio neočekivan poraz Lyonu

Bordeaux je danas porazio na domaćem terenu Lyon sa 3:1 u okviru 23. kola francuske Ligue 1. 

Lyon igra sjajno u posljednje vrijeme i na posljednjih devet susreta zabilježio je sedam pobjeda, jedan remi i poraz, ali danas je ipak položio oružje pred ekipom Bordeauxa.

Sve je počelo već u 22. minuti kada je De Preville pogodio za vodstvo domaćih. Samo pet minuta kasnije Malcom je ničim izazvan pao u šesnaestercu gostiju, a sudac je nasjeo na njegovu glumu i pokazao na bijelu tačku. Isti igrač je bio siguran sa penala i pogodio je za 2:0.

Lyon se u susret vraća u 44. minuti golom Marcela, ali samo dva minuta kasnije Laborde je pogodio sa penala nakon velikog nesporazuma odbrane gostiju i golmana Lopesa i bilo je 3:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lyon je ostao nakon ovog poraza na 2. poziciji sa 48 osvojenih bodova, dok se Bordeaux probio na 9. mjesto sa 29 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi