Mbappe završio na nosilima nakon što ga je "pokosio" golman Lyona
Foto: Screenshot/streamable.com

Fudbaler PSG-a povrijeđen u žestokom sudaru

Mbappe završio na nosilima nakon što ga je "pokosio" golman Lyona

Lyon i PSG su večeras priredili pravi spektakl u derbiju 22. kola francuske Ligue 1. Viđena su tri prelijepa gola, a Lavovi su slavili zahvaljujući pogotku Memphisa Depayja iz 94. minute.

Hendikep za Parižane je bila i činjenica da su veći dio susreta bili lišeni usluga Kyliana Mbappea.

Naime, mladi ofanzivac PSG-a je susret morao napustiti poslije pola sata igre nakon što je na njega "naletio" golman Lyona Anthony Lopes.

Verratti je u 29. minuti poslao jednu dugu loptu prema kaznenom prostoru Lyona. Mbappe je pokušao stići do nje, ali je golman Lavova bio brži. Lopes je prvi stigao do lopte, ali je prilikom svoje intervencije "pokosio" Mbappea.

Mladom fudbaleru je ukazana pomoć, ali on nije mogao nastaviti susret. Sudar Lopesa i Mbappea je bio zaista žestok, ali pojedini francuski mediji prenose da fudbaler PSG-a ipak nije teže povrijeđen. Ipak, još uvijek nema zvaničnih informacija o težini njegove povrede.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Mbappe je na večerašnjoj utakmici i prije sudara sa Lopesom zadobio jak udarac u glavu u jednom vazdušnom duelu sa protivničkim igračem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi