Šestostruki prvak Francuske dotakao je dno: Bijesni navijači lovili igrače po podzemnom parkingu

Bordeaux je na dnu tabele

Šestostruki prvak Francuske dotakao je dno: Bijesni navijači lovili igrače po podzemnom parkingu

Edmir Škorić

Bordeauxu ne, pa ne ide, a ništa bolje nije ni kako je klupu ovog francuskog tima napustio Sarajlija Vladimir Petković.

Bordeaux je u nedjelju poražen od Montpelliera s 2:0 kod kuće iako je cijelo drugo poluvrijeme imao čak dva igrača više.

Ovaj tim igra katastrofalno, zadnji je na tabeli sa 22 boda i ima čak 15 poraza na 29 mečeva, uz 10 remija i samo četiri pobjede.

U sivilo Bordeauxa se utopio i bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić, koji je zimus došao, pojačao defanzivu, no 70 primljenih golova sugeriše da ona nije za pohvaliti i da je itekako nemoćna i vjerovatno najslabija karika slavnog tima.

Bijesni navijači u nedjelju su pokušali doći do podzemnog parkinga za igrače, u blizini stadiona, a na kraju je došlo do sukoba s nekim igračima. Nakon incidenta, golman Benoit Costil, optužen za rasizam, najavio je svoj odlazak.

On je sarkastično aplaudirao navijačima koji su zviždali igračima i prijetili im, te je bio jedna od glavnih meta huligana koji su na sve načine pokušavali doći do igrača kako bi im "očitali lekciju", ali zaštitari su ih spriječili uz pomoć policije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Šestostruki prvak Francuske nalazi se u najtežoj situaciji u posljednjih dugi niz godina i pravo je pitanje da li ima vremena da se iščupa sa dna.

Sljedeću utakmicu Girondins Bordeaux igra u subotu 2. aprila protiv Lillea. Međutim, bit će to teška utakmica jer je LOSC trenutno na 6. mjestu na tabeli Ligue 1, a igrači su pod sve većim pritiskom, što im dodatno otežava borbu za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi