Tako se pravi posao: Juventus će dovesti igrača Bordeauxa, a na svemu će profitirati Cagliari

Kako? Lako

Tako se pravi posao: Juventus će dovesti igrača Bordeauxa, a na svemu će profitirati Cagliari

Eldar Ganibegović

Juventus je napravio nekoliko odličnih transfera u zimskom prijelaznom roku.

Stigao je Zakaria, a posebno se izdvaja kupovina Dušana Vlahovića koji je već na startu svoje avanture u Torinu pokazao da će biti veliko pojačanje za Staru damu.

Italijanski mediji sada prenose da je naredni cilj Juventusa mladi Raoul Bellanova koji ove sezone nastupa za Cagliari na posudbi iz francuskog Bordeauxa.

Ovaj desni bek je za tim sa Sardinije odigrao 21 utakmicu ove sezone, postigao jedan gol i upisao dvije asistencije, a svojim predstavama na sebe je skrenuo pažnju Juventusa, koji od naredne sezone želi ponovo da se uključi u trku za titulu prvaka Italije.

Ipak, u cijeloj priči nešto se pita i Cagliari.

Ovaj klub na kraju sezone ima opciju da otkupi Bellanovin ugovor za dva miliona eura, a kako italijanski mediji prenose to će i učiniti i odmah ga proslijediti Juventusu za devet miliona eura, te tako zaraditi na razlici u transferima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Raoul Bellanova je dijete Milana, u Bordeaux je otišao 2019. godine, a igrao je još na posudbama u Atalanti i Pescari. 

Za omladinske selekcije Italije Raoul Bellanova odigrao je čak 78 utakmica, a na debi u A selekciji još uvijek čeka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Iz Bordeauxa? Nece sigurno dovest onu nasu tarabu Ahmedhodzica
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi