Bordo nade ispale u četvrtfinalu Kupa

Odigrani revanš susreti Omladinskog Kupa BiH

Bordo nade ispale u četvrtfinalu Kupa

A. Haznadarević

Odigrani su revanš susreti četvrtfina Omladinskog Kupa BiH, nakon kojih su poznata tri učesnika polufinala.

U nardeni krug takmičenja uspjele su se plasirati momčadi Slavije, Slobode i Širokog Brijega, dok će se naknadno saznati četvrti učesnik polufinala, nakon revanša Borca i Rudara. 

 

Slavija je dogovorila sa upravom Orašja da se zbog smanjenja troškova ne igra drugi susret, a nakon prvog meča rezultat je glasio 3:0 za ekipu iz Istočnog Sarajeva. Tada su strijelci bili Nikola Radović, Nemanja Gigović i Dragan Ikonić. 

 

Omladinci tuzlanske Slobode su sa visokih 4:0 savladali Rudar iz Kaknja, te tako nadoknadili zaostatak iz prvog meča koji je završen rezultatom 3:1 za kakanjsku momčad. Golove za prolazak Tuzlaka su postigli Admir Velegić, Ervin Jusufović, Semir Muisić i Armin Tinjić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

 

U susretu Širokog Brijega i Sarajeva, domaći sastav je uspio nadoknaditi jedan gol zaostatka iz prethodnog meča, te eliminisati omladince kluba sa Koševa rezultatom 4:2. Strijelci za pobjedu i prolazak Širokog u polufinale bili su Mirko Marić, Josip Ćorluka, Ante Sušić i Mate Zeljko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.