"Borili smo se kao lavovi, ali smo zaboravili igrati fudbal"
Ajax će, kako stvari stoje, nakon 23 godine ponovo zaigrati u finalu Lige prvaka. Od tog uspjeha ih dijeli još samo 90 minuta (Foto: EPA)

Erik ten Hag, kreator čuda iz Amsterdama

"Borili smo se kao lavovi, ali smo zaboravili igrati fudbal"

Midhat Šljivak

Ajax je na korak od finala Lige prvaka.

Velikan iz Amsterdama sinoć je u Londonu savladao Tottenham sa 0:1 i tako je nastavio pružati vrhunske rezultate koji ih dovode na korak od plasmana u finale Lige prvaka.

Tvorac novog čuda iz Ajaxa je Erik ten Hag. Napravio je od mlade ekipe zaista vrhunski tim koji je sada jako blizu šokantnog rezultata, kojeg apsolutno niko nije mogao ni zamisliti na početku sezone.

Nakon trijumfa u Londonu trener Kopljanika je istakao zadovoljstvo zbog pobjede, ali ističe da je njegov tim morao mnogo bolje.

"Ovo je veliko dostignuće", počeo je svoje izlaganje Ten Hag, pa je nastavio:

"Borili smo se kao lavovi. U prvom poluvremenu smo igrali jako dobro, zasluženo smo zabili taj vodeći gol. U dobroj smo poziciji, ali morat ćemo mnogo bolje odigrati naredne sedmice, jer smo nakon dominacije jednostavno zaboravili igrati fudbal", istakao je Ten Hag.

Ipak, pobjeda je njegov tim približila finalu. Međutim, Tottenham još vjeruje u svoju šansu za plasman u finale.

"Morali smo postići više golova, posebno u periodu meča u kojem smo bili bili. Ipak, ovo je jako dobar rezultat. Nisam zadovoljan načinom na koji smo čuvali loptu nakon povrede Vertonghena. Ganjali smo je previše", rekao je trener Ajaxa i na kraju je dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Uvjeren sam kako je Tottenham izvukao pouke iz ovog meča, ali smo i mi. Jedno poluvrijeme je završeno, mi smo u boljoj startnoj poziciji, no moramo igrati mnogo bolje naredne sedmice. Veoma sam zadovoljan načinom na koji ovaj tim raste iz utakmice u utakmicu", dodao je trener čuda iz Amsterdama Erik ten Hag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi