Borini: Osjećam li se kao džoker? Ne

Napadač Milana zabio protiv Genoe

Borini: Osjećam li se kao džoker? Ne

E. Škorić

Milanov napadač Fabio Borini nakon dugo vremena se upisao u strijelce, pošto je postigao gol protiv Genoe (2:0) u važnoj pobjedi njegovog tima.

Borini je postigao gol za 1:0 u Đenovi, a kasnije je Suso ovjerio trijumf Rossoeera, koji su se vratili na četvrto mjesto i nastavljaju borbu za Ligu prvaka.

Ovo je za Borinija posebno važan gol jer ga često osporavaju, dosta je kritika na njegov račun, ali sada je Italijan pokazao da nije slučajno član jednog tako velikog kluba.

Inače, povezivao se nedaavno s kineskim Shenhzenom, ali Borini tvrdi da su to samo glasine.

"Nikada nisam bio blizu Kine", izjavio je Borini, pa je nastavio:

"Moja ideja je bila da ostanem u Milanu. Sretan sam zbog današnje pobjede i što ću ostati. Pobjeda je važna jer su ovakve utakmice uviejk jako teške i komplikovane".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pitali su Borinija da li se osjeća kao "as iz rukava" kojeg je izvukao Gennaro Gattuso.

"Ne, ne baš", uz smijeh je odgovorio Borini, koji kaže kako je ovaj pogodak jako važan i kako je samo plod njegovog napornog rada prethodni period.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi