Boris Pavić na 100. godišnjicu želi spasiti klub od ispadanja
Pavić je Čelik dva puta spasio ispadanja iz lige, a rukovodstvo Širokog Brijega ga je smijenilo nakon sedam kola, iako nije imao nijednog poraza

Bivši trener Čelika i Širokog preuzeo ekipu Solina

Boris Pavić na 100. godišnjicu želi spasiti klub od ispadanja

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U hrvatskom drugom po jačini nogometnom takmičenju završen je prvi dio sezone. Ekipa Solina zauzela je posljednje mjesto u 2.HNL, te je klub razriješio dosadašnjeg trenera Mladena Jurića.

Brzo su reagovali ljudi iz rukovodstva Solina, te su večeras dogovorili angažman provjerenog trenerskog imena. Riječ je o 46-godišnjem Borisu Paviću, koji će pokušati spasiti klub od ispadanja iz lige. Ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je bivši trener Čelika, Viteza i Širokog Brijega.

"Izgleda da sam takve sreće da treniram klubove koji se uglavnom bore za opstanak. Pregovarali smo par dana i večeras smo postigli sporazum. Solin je lub s velikom tradicijom, blizu mi je kuće, a naredne godine slavi 100 godina postojanja. To je najdugovječniji hrvatski drugoligaš i želim im pomoći da na tako jedan veliki jubilej ne dozvole ispadanje iz lige. Neće biti lako, ali ja obožavam izazove, ne želim čekati više, želim raditi i to je presudilo u odabiru Solina", kazao je za SportSport.ba Boris Pavić.

Boris Pavić bivši je igrač i trener Čelika, kojeg je kao trener dva puta ostavio u Premijer ligi, a zanimljivo da kao igrač i trener s Čelikom na Bilinom polju nikada nije poražen. S dosta uspjeha je vodio i Vitez, dok je u Širokom Brijegu smijenjen nakon sedam kola, iako je bio bez poraza i treći na tabeli Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi