Riješena velika misterija: Zašto je Živković otjerao Carevića i Hrgovića, a onda pucao lijevom nogom

Nakon 15 godina Živković je objasnio šta se desilo

Riješena velika misterija: Zašto je Živković otjerao Carevića i Hrgovića, a onda pucao lijevom nogom

E. Čaušević

Legendarni hrvatski fudbaler Boris Živković iza sebe ima sjajnu igračku karijeru koja je prepuna zanimljivih anegdota.

Poznato je da je Živković, koji je inače rođen u Živinicama, svoju karijeru počeo u dresu Sarajeva, ali je zbog početka rata u našoj zemlji odlučio da još kao tinejdđer ode u Marsoniju iz Slavonskog Broda.

Kasnije je igrao za Hrvatski Dragovoljac gdje su ga vidjeli pojedini skauti, a onda je na iznenađenje svih na ljeto 1997. godine potpisao za Bayer Leverkusen.

Živković je bio dio legendarne generacije Leverkusena koja je igrala finale Lige prvaka 2002. godine protiv Real Madrida kada su poraženi sa 2:1, ali su odigrali fenomenalan meč.

Bivši reprezentativac Hrvatske kasnije je igrao još za Portsmouth, Stuttgart i Koln i onda je na ljeto 2006. godine potpisao za Hajduk. U Hajduku je proveo tri sezone, a karijeru je završio krajem 2009. godine nakon polusezone u dresu Zmaja iz Makarske.

Živković je prije nekoliko dana gostovao u Podcast Inkubatoru gdje je otkrio nekoliko sjajnih priča iz svoje karijere. Objasnio je zašto se posvađao s Harryjem Redknappom i otišao iz Portsmoutha, kako je bilo biti dio Leverkusena i još mnogo toga.

No, jedno pitanje je posebno privuklo pažnju. Jednog navijača interesovao je period dok je bio u Hajduku i utakmica koju je ovaj tim igrao u gostima protiv Međimurja, a tada je Živković u samom finišu meča odlučio da izvede slobodan udarac i to lijevom nogom iako je dešnjak.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tada je rezultat bio 1:1 kako je utakmica na kraju i završila i to je bila posljednja šansa da Hajduk dođe do pobjede. Živković je odlučio da riješi tu dilemu nakon 15 godina i objasni zašto je baš on izveo taj slobodnjak.

"Odgovorit ću mu i reći istinu iz prve ruke. Mislim da je bilo pred kraj utakmice, bio sam na centru. Mario Carević i Mirko Hrgović su izvodili inače prekide s lijeve strane i svađali su se ko će izvesti taj slobodan udarac. Ja im govorim i derem se da će svirati sudija kraj i da se to treba izvesti. Oni se i dalje prepiru i mene je jednostavno 'prebacilo'. Došao sam s centra otjerao ih obojicu, dešnjak sam i rekao sad neću pucati desnom nego lijevom jer ste idioti koji se svađaju pet minuta oko toga, a sudija će svirati kraj. Moja greška, ali digli su mi živce jer se nisu mogli dogovoriti", rekao je Živković, a taj detalj možete pogledati na videu ispod od 17:22.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Sportsport.ba radi podcaste iz hrvatske????? Da li imate vas ili ste odlučili tako da prepisujete?
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti