Borusia Dortmund novi lider, nezaustavljivi Haaland ispred Lewandowskog

Nova dva gola Norvežanina

Borusia Dortmund novi lider, nezaustavljivi Haaland ispred Lewandowskog

E. Škorić

Borussia Dortmund makar će na neko vrijeme zasjesti na vrhu tabele.

Milioneri su danas u Dortmundu s 3:1 pobijedili Mainz i sa 18 bodova su na vrhu tabele. Iza su Bayern i Bayer sa po 16 bodova, s tim da će ove dvije ekipe odmjeriti snage u nedjelju u Leverkusenu. Haaland je bio dvostruki strijelac za domaće, a u strijelce se upisao i kapiten Reus.

Osim što je Borussia pretekla Bayern, Erling Haaland je na tabeli najboljih strijelaca prestigao Roberta Lewandowskog. Norvežanin ima devet, a Poljak sedam golova i naravno utakmicu manje.

U jednom od zanimljivijih duela ovog kola Freiburg, koji je četvrti na tabeli, odigrao je 1:1 sa Leipzigom. Forsberg je u 32. minuti dao gol za goste, ali ej Jeong Woo-Yeong spasio Freiburg poraza golom u 64. minuti. Bh. reprezentativac Ermedin Demirović nije igrao iako je bio na klupi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Union Berlin je s 2:0 bio bolji od Wolfsburga (Awoniy i Becker), dok je golovima Richtera i Ekkelenkampa Hertha s 2:1 slavila u Frankfurtu protiv Eintrachta. Paciencia je bio strijelac jedinog gola za domaće i to sa penala u 78. minuti.

U najmanje zanimljivom duelu Gr. Furth je poražen od Bochuma s 1:0. Losilla je desetak minuta prije kraja donio gostima velika tri boda s kojim su napustili opasnu zonu, dok je Furth zakovan za dno sa samo jednim bodom na osam mečeva.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

makelele
Sutra ce Lewa 3 utrpati. Samo polako.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi