Sjajan derbi dvije Borussije: Šest golova i pobjeda Monchengladbacha
Foto - EPA

Drugi uzastopni poraz tima iz Dortmunda

Sjajan derbi dvije Borussije: Šest golova i pobjeda Monchengladbacha

M. Šljivak

Fenomenalan derbi u 18. kolu Bundeslige odigrale su dvije Borussije. Na kraju je domaćin Monchengladbach pobijedio imenjaka iz Dortmunda sa 4:2.

Odlično je domaći tim ušao u meč. U drugoj minuti im je poništen gol zbog prekšraja, ali u 11. minuti Elvedi bježi odbrani i nakon prekida zabija za 1:0.

Potom su gosti iz Dortmunda krenuli žestoko prema golu. Stvorene su sjajne šanse, a u samo šest minuta su gosti stigli do preokreta.

Erling Haaland je u 22. minuti sjajno pogodio za 1:1, a norveški as šest minuta kasnije ponovo zabija za 1:2. Oba puta asistent je Jadon Sancho.

Kratko je trajala radost gostiju. Elvedi u 32. minuti ponovo koristi lošu reakciju odbrane Dortmunda i zabija 2:2.

Moglo je u prvom dijelu biti još golova, ali se šanse nisu iskoristile, da bi domaći sastav u drugom poluvremenu nadgirao rivala.

Oglasi

U 49. minuti Monchengladbach ponovo vodi. Bensebaini je zabio za 3:2, a nakon niza dobrih napada domaći su u 78. minuti pogotkom Marcusa Thurama zaključili pobjedu u ovom meču za konačiuh 4:2.

Tim Edina Terzića je tako upisao drugi uzastopni poraz i kao da polako posustaju u borbi za sami vrh.

Monchengladbach ih je ovim trijumfom prestigao na tabeli i sada imaju dva boda više od njih.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 18. kolo:

Borussia (M) - Borussia (D) 4:2

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ek76
Dobro da niste opet napisali kako Terzica dobro ide... Terzic ako ostane trener do ljeta Dortmund nece ulovit ni Europa ligu.
6 0
Krivaja Zavidovići
Moraju hitno dovesti trenera. Terzić maksimalno može biti pomoćnik, još je "zelen" za prvog trenera...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi