Borussia kao da neće titulu u Bundesligi

Novi kiks

Borussia kao da neće titulu u Bundesligi

E. Oštraković

Utakmicu u okviru 30. kola Bundeslige odigrale su ekipe Bochuma i Borussije Dortmund, a nakon 90 minutai gre pobjednika nije bilo. Konačan rezultat bio je 1:1.

Svakako da je ovo novi veliki kiks za Borussiju Dortmund koja se bori za titulu u Bundesligi i to naravno sa Bayernom.

Iako Bayern igra jako loše u posljednje vrijeme, fudbaleri Borussije nikako ne uspijevaju da sve to iskoriste i da naprave razliku na vrhu tabele.

Nevjerovatno je da su na današnjoj utakmici protiv Bochuma u prvih sedam minuta postignuta dva gola i da do kraja utakmice više nije viđen niti jedan gol.

Već u petoj minuti domaća ekipa došla je do iznenađujućeg vodstvo od 1:0. Losilla je matirao gostujućeg golmana za slavlje domaćih navijača.

Samo dvije minute kasnije bilo je 1:1. Haller je upisao asistenciju, a stvari je na početak vratio mladi Adeyemi.

Narednih 83 minuta igralo se jako otvoreno sa velikim brojem prilika na obje strane, a posebno pred golom domaćih, ali niko nije uspio postići pogodak.

Novi je ovo kiks za Borussiju Dortmund i Bayern sutra ima priliku da se pobjedom vrati na prvo mjesto i tako preuzme naravno vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno je Borussia Dortmund prva sa 61 bodom, a Bayern ima dva manje, ali i jednu utakmicu manje koju će odigrati sutra.

Sa druge strane ovo je veoma važan bod za Bochum u borbi za opstanak, te sada imaju tri boda više od Stuttgarta koji je na mjestu koje ne ostavlja u Bundesligi.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1626416324
Sudija ih unistio.... 2 cista penala nije svirao, sta vise ni gledao VAR
1 0
Čim malo bolje suđenje nista ne mogu !!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi