Borussia Dortmund s tri gola počastila Freiburg i poslala ga kući
Borussia Dortmund upisala pobjedu lakšu od očekivane.

Lagan trijumf

Borussia Dortmund s tri gola počastila Freiburg i poslala ga kući

Eldar Ganibegović

Večeras je na otvaranju 21. kola njemačke Bundeslige Borussia Dortmund rezultatom 3:0 slavila protiv Freiburga. Igrač utakmice je s dvije asistencije i pogotkom bio Niclas Fullkrug, no golman gostiju je također briljirao i zaslužan je što Freiburg nije doživio veću katastrofu. 

Donyell Malen je u 14. minuti opasno zaprijetio. Međutim, na visini zadatka je bio Noah Atubolu nagolu gostiju.

Dvije minute kasnije susret istog dvojca, ali rezultat drugačiji. Fullkrug je asistirao za Malena koji pogađa za 1:0.

Michael Gregoritsch je u 21. minuti propustio dobru šansu za goste, da bi samo dva minuta kasnije Christian Streich morao napraviti prinudnu izmjenu. Zbog povrede je izašao Manuel Gulde, a zamijenio ga je Attila Szalai.

U sedmoj minuti nadoknade prvog poluvremena Donyell Malen je ponovo pogodio. Bilo je to 2:0, a Fullkrug je ponovo bio asistent.

Jamie Bynoe-Gittens i Niclas Fullkrug imali su dvije sjajne šanse za 3:0 na otvaranju drugog dijela, no oba puta je Noah Atubolu bio sjajan na golu.

Oglasi

Zaustavio je on i Reusa u 71. minuti, minut kasnije Maatsen pogađa stativu, da bi u 87. minuti Niclas Fullkrug nakon dvije asistencije postigao i pogodak i postavio konačan rezultat od 3:0.

Trenutno je na tabeli Borussia Dortmund s 40 bodova četvrta koliko uz utakmicu manje ima i treći Stuttgart. Freiburg je s 28 bodova na sedmom mjestu.

Naredno kolo Borussiji donosi gostovanje kod Wolfsburga. Freiburg će na svom terenu ugostiti Eintracht iz Frankfurta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 21. kolo:

Borussia Dortmund - Freiburg 3:0 (Malen 16', 45+7', Fullkrug 87')

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi