Ljubav Torcide prema Hajduku je posebna priča: Sprema se invazija na dom Borussije Dortmund

Mladi Splićani će imati veliki motiv u srijedu

Ljubav Torcide prema Hajduku je posebna priča: Sprema se invazija na dom Borussije Dortmund

S. Mlaćo
Pravi spektakl spremili su navijači Hajduka za meč Omladinske Lige prvaka za juniore. Naime, Hajuk je izbacio Manchester City, a sada ga očekuje duel sa Borussijom Dortmund.

Meč se igra u srijedu od 18:30 sati, a prodaja ulaznica počela je jučer. Jasno je bilo da će navijači Hajduka učiniti sve kako bi kupili što veći broj, a kako su istakli iz Hajduka njih 3.000 su na kraju pravi sretnici već prvog dana prodaje.

Signal Iduna Park, dom Borussije, prima 82.000, ali nie poznato koliko će Splićani tačno dobiti ulaznica.

Poznato je samo da će zbog velike potražnje ulaznica biti otvoren još jedan dodatni sektor za gostujuće navijače.

Navijači Hajduka kupili su prvi dan prodaje čak 3.000 ulaznica za utakmicu četvrtfinala UEFA Youth League Borussia...

Posted by HNK Hajduk Split on Monday, March 13, 2023

Juniori Borussije su prethodno savladali Atletico Madrid i sigurno su favoriti u sutrašnjem meču, no jasno je da će i Splićani učiniti sve da naprave novi sjajan uspjeh.

Oglasi

S obzirom na veliku podršku koju će imati sa tribina motiva im neće nedostajati.

Cijene su itekako primamljive. Tako je cijena za sjedeća mjesta četiri eura, a za stajanje dva eura.

“Svakog protivnika respektiramo, ali će se sigurno i nas nešto pitati. Već smo igrali na našem Poljudu pred 10 000 ljudi i imamo dovoljno iskustva. Dat ćemo sve od sebe, ostaviti srce na terenu za prolazak. - izjavio je vratar Hajdukovih juniora Borna Buljan pred ovaj meč.

Trener Hajduka Marijan Budimir za ovaj meč računa na 24 igrača.

To su: Krešimir Nazor, Jere Vrcić, Marko Capan, Šimun Hrgović, Marin Ćalušić, Ivan Bosančić, Niko Pavić, Tomislav Arković, Mateo Jurić-Petrašilo, Boško Jemo, Niko Đolonga, Mate Antunović, Duje Reić, Ante Kavelj, Niko Sigur, Noa Skoko, Domagoj Begonja, Frane Bobanović, Nino Duić, Marin Carev, Roko Brajković, Borna Buljan, Davyd Fesyuk, Mark Hrvojevic.

 

 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti