Odličan derbi i podjela bodova: Dortmund dva puta vodio, ali Schalke došao do boda

Meč završen 2:2

Odličan derbi i podjela bodova: Dortmund dva puta vodio, ali Schalke došao do boda

E. Čaušević

Schalke i Borussia Dortmund odigrali su večeras fantastičan derbi u okviru 24. kola njemačke Bundelsige koji je na kraju završen rezultatom 2:2.

U velikom njemačkom derbiju ljutih rivala vidjeli smo odličnu utakmicu, a čini se da je na kraju i bilo najrealnije da se podijele bodovi.

Dortmund je bolju igru u prvom poluvremenu uspio da kruniše u 38. minuti kada je Schlotterbeck sjajno pogodio s vrha kaznenog prostora za vodstvo gostiju od 1:0.

Međutim, Schalke se uspio vratiti u meč na samom startu drugog dijela. Domaći su u 50. minuti odligrali sjajnu akciju, a na kraju Frey je uposlio Bultera koji s par metara šalje loptu u praznu mrežu Dortmunda.

No, slavlje navijača Schalkea nije dugo trajalo jer je Borussia samo deset minuta kasnije ponovo došla do vodstva.

Emre Can bio je asistent, a Guerreiro je odlično pogodio za 2:1 i novu prednost kluba iz Dortmunda.

Oglasi

Ipak, Schalke se nije predavao jer je jasno da im je svaki bod zlata vrijedan u grčevitoj borbi za opstanak u društvu najboljih.

Dortmund je čuvao prednost i činilo se da domaći nemaju snage za novi povratak, ali su nas igrači Schalkea itekako demantovali u 79. minuti.

Domaći su uspjeli da dođu do 2:2 kada je Bulter bio asistent, a loptu u mrežu Dortmunda ovaj put šalje Karaman za konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja utakmice obje ekipe imale su nekoliko dobrih prilika da dođu do punog plijena, ali je na kraju ostalo 2:2.

Ovom remiju najviše se radu u Minhenu jer Bayern ostaje prvi sa 52 boda i ima dva boda više u donosu na Dortmund. S druge strane Schalke više nije posljednji na tabeli. Ovaj tim je na 17. mjestu sa 20 bodova, ali i utakmicom više u odnosu na Hoffenheim koji je zadnji s bodom manje.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SuperB
Taktika Terzica u rangu Mehmeda Janjosa, bez logike ostavlja reynu na klupi i igra sa guereirom na sredinu, a Gittens na krilu se nije vidio. Prima drugi gol i odma vrsi zamjenu, umjesto da napada treci gol za 3:1. Lose lose katastrofa…
1 0
ratip irats
Borusija previse lako prima golove. Cak su se veceras i ispromasivali! Odlicna utakmica.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije