Borussia Dortmund je ponovo u modi: Milioneri imaju sastav za najveća djela!

Ponovo izgledaju moćno

Borussia Dortmund je ponovo u modi: Milioneri imaju sastav za najveća djela!

Borussia Dortmund je danas ozvaničila povratak Matsa Hummelsa u klub i na taj način još jednom svima dala doznanja da će se sljedeće sezone boriti za visoke ciljeve. 

Nakon prodaje Christiana Pulišića u januaru i zarade od oko 60 miliona funti, Dortmund je odlučio da pametno uloži novac pa je u svoje redove doveo nekoliko odličnih fudbalera.

Nakon što su prije nekoliko sedmica stigli Nico Schulz iz Hoffenheima, Thorgan Hazard iz Monchengladbacha i Julien Brandt iz Leverkusena, danas je ozvaničen i povratak defanzivca Matsa Hummesa.

Računajaći i činjenicu da su Milioneri još krajem prošle sezone otkupiti ugovor Paca Alcacera koji je bio na posudbi iz Barcelone i to za 19 miliona funti, klub je u dosadašnjem dijelu prelaznog roka potrošio čak 114,7 miliona futi što je njihov rekord.

Uloženi novac itetako se vidi i na igračkom kadru Dortmunda koji danas izgleda premoćno. Milioneri su ponovo jedna od najvrijednijih ekipa svijeta obzirom da se vrijednost njihovih fudbalera, prema Transfermarktu, procjenjuje na čak 547 miliona funti. Treba reći da je Dortmund još uvijek drugi najvrijedniji tim u Njemačkoj, ali sada za nedodirljivim Bayernom zaostaje nešto više od 100 miliona funti i teško je reći kada se neki klub ovako približio Bavarcima.

Mnogi smatraju da Milioneri sada, po igračkom kadru, mogu parirati Bayernu i ponovo se boriti za titulu, a čini se kako to pokazuje i potencijalna prva postava ove ekipe za narednu sezonu.

Trener Lucian Favre će biti na slatkim mukama kada bude sastavljao početnih 11, a to bi trebalo izgledati ovako:

Burki, Schulz, Hummels, Akanji, Hakimi, Witsel, Hazard, Reus, Brandt, Sancho, Gotze.

Ovaj tim navijače Dortmunda podsjeća na generaciju koja je 2013. godine igrala finale Lige prvaka, pa sigurno očekuju mnogo od naredne sezone.

Podsjetimo, Milioneri su se prošle sezone borili za titulu s Bayernom, ali ona im je izmakla u posljednjim kolima.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
NIJE IM U GENIMA, DŽABA SVE
0 3
GAziJA....
Kada Dortmund dovede iz Bayerna TOP IGRACA, onda je to OK..nema veze, opet ce ih Bayern vaditi iz govana..
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi