Zvanično: Real Sociedad doveo supertalentovanog napadača iz Dortmunda

Zalog za budućnost

Zvanično: Real Sociedad doveo supertalentovanog napadača iz Dortmunda

S. Grebović

Kako je klub iz San Sebastijana potvrdio, doskorašnji igrač Borussije Dortmund Alexander Isak je novi član Real Sociedada.

Mediji u Španiji i Njemačkoj su prenijeli informaciju da je transfer težak 10 miliona eura, na zadovoljstvo obje strane. Borussija ga je platila samo 1,5 milion 2017. godine kada su ga doveli iz redova švedskog AIK-a.

Ovaj 190cm visoki napadač bio je želja mnogih evropskih velikana, ali je tada tim iz Dortmunda bio najuporniji i najkonkretniji kada je u pitanju bilo njegovo dovođenje.

Ipak, nije se Isak naigrao na Signal Iduna Parku, pa ga su ga Milioneri poslali na 'kaljenje' u Holandiju, tačnije u Willem II, gdje je na 16 nastupa ove sezone postigao čak 13 golova i upisao osam asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmaRam4
otiso iz aik-a BvB, dan dva prije utakmice sa Zeljom na Grbavici
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi