Sudija svirao penal, Sabitzer dao gol, a onda presedan koji u fudbalu ranije nije viđen!

Nevjerovatna odluka u Monchengladbachu

Sudija svirao penal, Sabitzer dao gol, a onda presedan koji u fudbalu ranije nije viđen!

Endin Čaušević

Borussia Dortmund danas je u gostima savladala Borussiju Monchengladbach sa 2:1 u meču 29. kola njemačke Bundeslige, a utakmicu je obilježila nevjerovatna situacija iz 49. minute kada je Marcel Sabitzer dao gol iz penala nakon čega je glavni sudija napravio pravi presedan.

Dortmund je uspio da dođe do tri boda na gostovanju u Monchengladbachu, a junak Borussije bio je Marcel Sabitzer koji je postigao oba gola.

Gosti su poveli sa 1:0 već u 22. minuti kada je Schlotterbeck poslao dugu loptu za Sabitzera koji je izašao sam na golmana domaćih, a zatim loptu fantastično zakucao u mrežu.

Samo šest minuta kasnije na semaforu je bilo 0:2. Ovaj put sudija je svirao penal za goste nakon prekršaja nad Schlotterbeckom, a upravo Sabitzer bio je taj koji je po drugi put na utakmici pogodio mrežu Gladbacha.

Domaći tim uspio je do kraja prvog poluvremena da smanji rezultat. Igrala se 36. minuta kada je Wober zabio gol za 1:2 i vratio nadu navijačima Gladbacha da mogu izbjeći poraz.

No, početkom drugog poluvremena činilo se da je sve gotovo. Sudija je ponovo svirao penal nakon što je Adeyemija u kaznenom prostoru oborio golman domaćin, a ponovo je Sabitzer namjestio loptu na bijelu tačku.

Oglasi

Sabitzer je uspio da zabije gol za vodstvo Dortmunda od 3:1, a potom smo vidjeli nevjerovatan presedan u režiji glavnog sudije Badsubnera.

Iako je Sabitzer zabio gol s bijele tačke glavni sudija je pokazao da taj pokušaj ne važi i zaustavio je meč, a onda na čudo svih na stadionu odlučio je da pogleda ponovo situaciju zbog koje je svirao penal.

Glavni sudija je nakon svega odlučio da poništi svoju odluku i odluči da to nije bio penal iako je prije toga isti izveden i Sabitzer je uspio da pogodi za 1:3.

Nevjerovatna dešavanja iz 49. minute na meču Gladbacha i Dortmunda možete POGLEDATI OVDJE.

Da stvar bude gora za Dortmund ovaj tim je u 55. minuti ostao s igračem manje kada je Adeyemi dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Međutim, na sreću igrača Dortmunda do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te su gosti uspjeli na kraju da slave sa 2:1 i osvoje tri boda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmund je ovom pobjedom nastavio borbu za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Ovaj tim je ostao peti sa 56 bodova koliko ima i Leipzig koji je četvrti, te će ovi timovi voditi žestoku borbu do kraja za četvrtu poziciju na tabeli.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakulaaa
Glupi novinaru, sudac nije ni dao signal da se puca penal. Ocito je bio u komunikaciji sa VAR sobom, a ovaj je sutirao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti