Policija na nogama: Na proslavi titule očekuje se preko 200.000 navijača
FOTO: EPA

Niko ne sumnja u trijumf

Policija na nogama: Na proslavi titule očekuje se preko 200.000 navijača

H. Zilić

Za vikend ćemo dobiti prvaka Njemačke, a Borussia Dortmund ima priliku da prekine dominaciju Bayerna i da dođe do svoje devete titule prvaka Njemačke, prve nakon 2012. godine.

Milioneri imaju sve u svojim rukama i treba im za vikend trijumf na domaćem terenu protiv Mainza za potpuno slavlje.

U Dortmundu je atmosfera već usijana, a na nogama je i policija jer se u subotu sprema totalni spektakl na stadionu, ali i van stadiona.

Direktor policije u Dortmundu Gregor Lange izjavio je da je policija dobila obavijest da će slavlju na ulicama prisustvovati preko 200.000 navijača.

Navijači koji ne budu mogli na stadion, gledat će utakmicu u kafićima, kućama, obližnjim barovima jer je odluka Gradskog vijeća da ne bude organizovanog gledanja utakmice kako bi se izbjegao totalni haos na ulicama u slučaju trijumfa.

Prije utakmice navijači će imati priliku da se upišu u "zlatnu knjigu" kluba.

Oglasi

"Pripremamo se uz velike napore i radujemo se izazovima", rekao je Lange i poslao važnu informaciju navijačima:

"Ostanite organizovani, pratite sve upute policije. Svi imamo priliku pokazati Dortmund kao pozitivnu destinaciju. Pošaljimo lijepu sliku u svijet."

Borussiju su rijetki vidjeli u vrhu Bundeslige ove sezone, ali ekipa Edina Terzića odigrala je vrhunsku sezonu,.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je u finišu napravio neke nejasne i pomalo šokantne poteze što je svakao Borussija znala iskoristiti.

U subotu će biti dan za pamćenje u Dortmundu, a mnogi su mišljenja da će to biti najveća proslava titule u historiji kluba, naravno ako dođu do iste trijumfom protiv Mainza u koji malo ko sumnja.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Vrhunska sezona nisu mogli dobit Shalke, Bochum ni Stutgart sa igračem manje, ekipe koje se bore za opstanak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi