Borussia Dortmund predstavila prvo pojačanje

Stigao golman iz Stuttgarta

Borussia Dortmund predstavila prvo pojačanje

E. Škorić

Borussia Dortmund je predstavila svoje prvo pojačanje za novu sezonu, a radi se o 23-godišnjem golmanu Gregoru Kobelu.

Kobel, koji je nedavno imenovan u reprezentaciju Švicarske za EURO, potpisao je ugovor sa Borussijom do ljeta 2026. godine i dolazi iz Stuttgarta.

Golman visok 195 centimetara branio je na 33 od 34 utakmice u Bundesligi na golu Stuttgarta minule sezone.

“Jako smo sretni što je Gregor Kobel odabrao Borussiju iz Dortmunda. U njemu vidimo veliki potencijal. Našem stilu savršeno odgovaraju njegove golmanske vještine", naglašava sportski direktor BVB-a Michael Zorc.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Borussia Dortmund jedan je od najvećih i najpoznatijih nogometnih klubova na svijetu. Klub koji se svake godine bori za naslov prvaka i DFB kup te igra Ligu prvaka. Čini me ponosnim što igram za BVB. Na terenu se vidi da sam vrlo emotivan momak. Biti na terenu pred više od 80.000 gledatelja u Dortmundu nakon pandemije, u takvoj atmosferi - tome se zaista radujem!", poručio je 23-godišnjak.

Borussia je na golu godinama imala još jednog Švicarca, Romana Burkija, a on bi karijeru trebao da nastavi u francuskom Monacu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi