Potpuna rasprodaja u Borussiji
Foto - EPA

Odlaze velika imena

Potpuna rasprodaja u Borussiji

Midhat Šljivak

Ekipa Borussije iz Dortmund bi narednog ljeta mogla ostati bez većine velikih zvijezda.

Njemački mediji tvrde da je velikan iz Dortmunda u financijskoj krizi, mogli bi čak ostati i bez mjesta u Ligi prvaka, pa se navodno sprema velika rasprodaja fudbalera.

WAZ je objavio listu od osam fudbalera koji su na transfer listi. Među njima su naravno i najveće zvijezde Jadon Sancho i Erling Haaland od čije prodaje bi Borussija mogla zaraditi i do 200 miliona eura.

Pored njih lista sadrži još nekoliko interesantnih imena. Prije svega tu je i mladi Jude Bellingham koji je prošlog ljeta stigao iz Birminghama za 25 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na listi za prodaju su navodno još Axel Witsel, Manuel Akanji, Raphael Guerreiro, Giovanni Reyna i Mahmoud Dahoud i njihovom prodajom bi Borussija mogla zaraditi ogromnu cifru kojom bi 'zakrpili' financijske rupe uzrokovane krizom.

Naravno, sva pažnja će biti usmjerena prema Sanchu i Haalandu. Ovaj duo privlači interes najvećih svjetskih klubova i neće biti nikakvo iznenađenje ako oni karijeru nastave negdje drugo.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirsadM88
Pa jbt zadnjih 10 godina, su x igrača kupili za siću i prodali za velike pare, kakav minus kolike su im to plate na šta to idu pare?
14 1
DamirS
Pošto sam čitao izvorni članak na njemačkom jeziku da vam kažem šta je pisalo: Sancho ide gotovo sigurno. Za Haalanda kažu da apsolutno nije na prodaju. Isto tako i Bellingham. Na prodaju su Witsel, Akanji, Dahoud. Ali ne zbog finansija jer su razočarani rezultatima i ekipom i žele rekonstrukciju. I Borussia je objavila finansijski bilans sa 26 miliona gubitka. Zbog 26 miliona se ne prodaje cijela ekipa. Pa molim novinare da ne lupaju bezveze.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi