Zemljotres u Dortmundu: Za Haalandom odlazi još igrača

Idu na ljeto

Zemljotres u Dortmundu: Za Haalandom odlazi još igrača

Eldar Ganibegović

Erling Haaland će sigurno predstojećeg ljeta napustiti Borussiju Dortmund.

Za njega su zainteresovani najveći svjetski klubovi i nema šanse da ga Borussia može zadržati u svojim redovima, no osigurali su se otkupnom klauzulom kada su Norvežanina doveli iz Salzburga.

Ipak, kako prenosi Sport1 on nije jedini koji će na ljeto napustiti klub.

Nije dobra sezona za Borussiju. Nogometaši Marca Rosea ispali su iz Lige prvaka i Kupa Njemačke.

Iako je klub drugi u ligi i mogao je neko vrijeme ugroziti Bayern u borbi za naslov prvaka, u prošlom kolu su izgubili 1:4 od Leipziga i imaju male šanse za osvajanje lige, gotovo nikakve.

Unatoč lošim rezultatima, uprava kluba iz Dortmunda ne namjera se rastati od aktuelnog trenera. Uprava je već najavila da će na mjestu trenera ostati spomenuti Marco Rose. No, klub se namjerava oprostiti od nekoliko igrača koji bi na ljeto trebali otići u novi klub.

Oglasi

Uz Erlinga Haalanda kojeg žele svi, od Dortmunda se vjerovatno opraštaju još četiri igrača.

Na transfer listi su Thorgan Hazard, Julian Brandt i Nico Schulz . Niko od njih nije ispunio klupska očekivanja i od juna mogu tražiti novog poslodavca.

Ipak, igrači ne moraju biti zabrinuti. Hazard je privukao pažnju francuskih klubova, dok druga dva mogu prihvatiti ponude slabijih bundesligaških klubova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednji igrač koji se oprostio od Borussije je Axel Witsel. Belgijanac je već poručio klupskim vlastima da neće produžiti ugovor te će u junu otići kao slobodan igrač.

Klub već traži nove igrače, a jedan od njih bi trebao biti Karim Adeyemi iz Salzburga. Uprava je gotovo sigurna da će realizovati njegov transfer na ljeto, transfer koji bi, kako pišu Nijemci, trebao da bude najava neke nove Borussije Dortmund.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
I ovaj haland uvijek povrijeđen,pitanje je vrijedi li 10 mil po sezoni
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi