Borussia doživjela poraz u najgorem mogućem trenutku
Foto - EPA

Poraz tima iz Gladbacha u Freiburgu

Borussia doživjela poraz u najgorem mogućem trenutku

M. Šljivak

Freiburg je u 30. kolu njemačke Bundeslige na svom terenu ugostio i pobijedio ekipu Borussije iz Moenchengladbacha rezultatom 1:0.

Jako dobar meč viđen je na stadionu Schwarzwald. Oba tima su imale svoje šanse, a na kraju je pobjednika odlučio jedan pogodak.

Nakon što je prvo poluvrijeme uz nekoliko dobrih šansi okončano bez golova, Freiburg je mnogo bolje ušao u nastavak i u 58. minuti je došao do vodstva.

Griffo je ubacio loptu u kazneni prostor iz prekida. Nils Petersen je na pravom mjestu i pogodio je za 1:0.

Trenutak koji je vjerovatno prelomio utakmicu bio je crveni karton za napadača Borussije Alessanea Pleu u 68. minuti. Dobio je Francuz drugi žuti i morao je pod tuš.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao. Bilo je šansi da se utakmica riješi na stranu Freiburga, Borussia je također nešto pokušavala, ali je ostalo 1:0.

Ovim porazom na četiri kola prije kraja Borussia je došla u jako nezavidnu poziciju za plasman u Ligu prvaka, posebno ako pobjede ostvare Leipzig i Bayer Leverkusen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 30. kolo:

Freiburg - Borussia (M) 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi