Demirović asistirao, Freiburg poklonio pobjedu Borussiji
Foto - EPA

Bundesliga, 27. kolo

Demirović asistirao, Freiburg poklonio pobjedu Borussiji

M. Šljivak

Borussia Monchengladbach savladala je na svom terenu Freiburg sa 2:1 u susretu 27. kola Bundeslige.

Gosti iz Freiburga su odigrali odlično prvo poluvrijeme, imali su dosta šansi, a jednu su iskoristili u ranoj fazi meča.

Ermedin Demirović je umakao odbrani domaćeg tima, nesebično je poslužio Sallaija, a ovaj zabija za 0:1.

Međutim, u drugom poluvremenu Freiburg je u sedam minuta poklonio pobjedu Borussiji.

Prvo je u 53. minuti Marcus Thuram zabio za izjednačenje rezultata na 1:1, a zatim je isti fudbaler u 60. minuti pogodio za preokret i vodstvo od 2:1.

Borussia je mogla slaviti i većom razlikom. Promašili su domaći brojne šanse, dok je Freiburg u drugom poluvremenu potpuno nestao sa terena i na kraju je poražen, iako su zabili gol u nadokandi, no on je poništen zbog ofsajda.

Ermedin Demirović je igru napustio u 90. minuti meča.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 27. kolo:

Borussia (M) - Freiburg 2:1

Top Komentari

Eno30
Bundesliga moze se proglasiti vec Bajern osvajacem. Serie A Inter moze se vec proglasiti pobjednikom. Premier Legue City moze se progasiti prvakom. Od lige petice jos se ne zna ko ce biti prvak u LaLiga i u Ligue 1
6 2
Jozef
Nije poklonio nego je Borussia zaradila.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti