Haaland čeka poziv koji nikad neće dobiti?

Gdje će otići na kraju?

Haaland čeka poziv koji nikad neće dobiti?

Eldar Ganibegović

Erling Haaland gotovo sigurno će na ljeto napustiti Borussiju Dortmund.

Skoro svi velikani zainteresovani su da u svoje redove dovedu norveškog golgetera, a najviše je najava da je on najbliži Real Madridu koji cilja i na Kyliana Mbappea.

Povezuje se Haaland i s Barcelonom, no zasigurno je njihov najveći rival u velikoj prednosti i što se tiče finansijskog i sportskog aspekta, s obzirom na to da Barcelona grca u dugovima, a igraču ne mogu garantovati igranje u Ligi prvaka naredne sezone.

Španska Marca sada donosi nove detalje. Njihov novinar Marce Mario Cortegana prenio je vijest da se Manchester United i definitivno povukao iz utrke za dovođenje Norvežanina, ali da se on nada da će dobiti poziv od Pepa Guardiole koji vodi njihove gradske rivale, Manchester City.

Ipak, već od ranije se City isključuje iz kompletne priče, s obzirom na to da Guardiola ima sasvim dovoljno opcija u napadu, te navodno ne vidi Haalanda kao igrača koji bi se uklopio u njegov sistem igre. Dakle, čini se da Haaland čeka poziv koji nikada neće dobiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, on je u Borussiju prije dvije godine stigao iz austrijskog Salzburga, a postigao je 76 golova na isto toliko nastupa, a ove sezone ima 19 golova uz šest asistencija na 17 utakmica.

Otkupna klauzula za njegov ugovor koji ističe na ljeto 2024. godine je  75 miliona eura, što je definitivno cifra koju itekako vrijedi izdvojiti za jednog od najtraženijih igrača današnjice.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi