Borussia imenovala novog trenera

Smjena na klupi Moenchengladbacha

Borussia imenovala novog trenera

Borussia iz Moenchengladbacha je novu sezonu u Bundesligi počela na katastrofalan način, pa su se čelni ljudi njemačkog kluba odlučili na smjenu trenera.

Uprava Borussije se zahvalila dosadašnjem treneru Lucienu Favreu, a na njegovo mjesto dovela Andrea Schuberta.

Schubert nema pretjerano iskustvo u trenerskom poslu, a od klubova je vodio tek Paderborn i St. Pauli. Do sada je obnašao dužnost selektora U15 reprezentacije Njemačke.

Dosadašnji trener M'gladbacha Lucien Favre je na klupi zeleno-bijelih napravio vrhunske rezultate, a od kluba koji se borio za opstanak napravio je učesnika grupne faze Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iz kluba su se zahvalili Favreu, koji je na klupi Borussije proveo četiri i po godine, a njegovom nasljedniku su poželjeli mnogo sreće u radu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.