Sudija pogođen upaljačem, Hertha, Nurnberg i Borussia prošli
Foto: EPA

Kompletirano prvo kolo kupa Njemačke

Sudija pogođen upaljačem, Hertha, Nurnberg i Borussia prošli

S. Bošković

Večerašnjim susretima kompletirano je prvi krug njemačkog DFB kupa, a prolaze su ostvarili Heartha, Nurnberg i Borrusia Mochengladbach. Utakmica između Osnabrucka i RB Leipziga je prekinuta pri rezultatu 1:0 za domaćine zbog nereda navijača.

Aalen je na domaćem terenu dočekao Nurnberg. Susret trećeligaša i drugoligaša nije ponudio interesantan regularni dio, a ni produžeci nisu bili previše interesantni.

Utakmica je odlučena nakon izvođenje jedanaesteraca. Naime, domaća ekipa pogodila je samo jedan penal, dok su gosti bili nešto bolji s dva pogođena penala. 

Heartha je gostovala kod Biefielda, te su uspješno slavili. Susret je završio 2:0. Ipak, domaći tim koji se takmiči u drugom rangu njemačkog fudbala pružio je dobar otpor.

Branili su se uspješno do 73. minute kada Kalou postiže gol za 1:0. Minut prije kraja susreta, kada se 20 000 navijača domaće ekipe nadalo golu i produžecima, Darida je postigao drugi gol za goste, te tako riješio pitanje pobjednika i prolaza u narednu fazu takmičenja. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osnabruck i Red Bull Leipzig nisu okončali svoju utakmicu, pošto je ista prekinuta pri rezultatu 1:0, za domaću ekipu koja je povela nakon samo jedne minute igre. Igrao se 71. minut susreta kada je glavni sudija pogođen u glavu upaljačem, nakon čega je susret prekinut. Nakon toga, došlo je i do verbalnih okršaja igrača ova dva tima.  

St. Pauli i Mochengladbach odigrali su odličnu utakmicu. Gosti su na kraju bili uspješniji sa 1:4. Ipak, na Millentor stadionu domaćinu su bolje počeli. Poveli su nakon pola sata igre golom Rzatkowskog. U drugo poluvrijeme gosti su krenuli silovito, te su nakon desetak minuta preko Stindla izjednačili, a u 56. minutu, dvije minute kasnije i poveli. Pogodio je Traore. Utakmicu je svojim drugim golom riješio Stindl koji pogađa za 1:3 u 67. minuti. Do kraja susreta igrači St. Paulija pokušali su izjednačiti, no umjesto izjednačenja primili su i četvrti gol. U 86. minutu zabio je Hazard.

DFB kup, 1/32:
Aalen-Nurnberg 0:0, pobjeda Nurnberga na penale 1:2 ( Klauss, Schopf, Kutsckhe)
Bielefeld-Hertha 0:2 ( Kalou 73', Darida 89')
Osnabruck-RB Leipzig 1:0 PREKINUTO
St.Pauli-Borrusia Mochengladbach 1:3 (Rzatkowski 33', Stindl 54', 67', Traore 56', Hazard 86')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.