Borussia M'Gladbach i Werder podijelili bodove

Remijem otvorili 25. kolo

Borussia M'Gladbach i Werder podijelili bodove

Prvi susret 25. kola njemačke Bundeslige donio nam je okršaj Borussije M'Gladbach i Werdera iz Bremena.

Meč odigran na Borussia-Parku završen je neriješenim rezultatom 2:2, a remijem svakako više mogu da budu zadovoljniji gosti, obzirom da su veći dio utakmice gubili 2:0.

Domaći su do prednosti protiv Werdera stigli već nakon pet minuta igre. Za vodstvo Borussie je pogodio Zakarica, da bi u 33. minuti prednost udvostručena zahvaljujući autogolu Moisandera.

Pri prednosti Borussije M'Gladbach od 2:0 se ujedno i otišlo na odmor, a u nastavku utakmice gosti se nisu predavali, što im se uveliko i isplatilo. U 59. minuti su smanjili prednost preko Delaneya, da bi Johannson u 78. minuti pogodio za izjednačenje i postavio ujedno konačan rezultat.

Nakon ovog remija Borussia drži sedmo mjesto u Bundesligi, dok je Werder na 14. poziciji.

Bundesliga, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia (M) - Werder Bremen 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi